Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Menonton Filem GAME NIGHT

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere GAME NIGHT – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 21 Februari 2018 (Hari Rabu) di TGV 1 Utama.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul GAME NIGHT. Sebuah filem yang penuh dengan babak-babak yang cukup mencuit hati.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem GAME NIGHT yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Filem GAME NIGHT akan ditayangkan di pawagam mulai 1 Mac 2018, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

GAME NIGHT

Sinopsis Filem GAME NIGHT :

Jason Bateman (the “Horrible Bosses” films, “Arrested Development,” “Ozark”) and Oscar nominee Rachel McAdams (“Spotlight,” “Dr. Strange”) team up in New Line Cinema’s action comedy “Game Night.”

Bateman and McAdams star as Max and Annie, whose weekly couples game night gets kicked up a notch when Max’s charismatic brother, Brooks, arranges a murder mystery party, complete with fake thugs and faux federal agents. So, when Brooks gets kidnapped, it’s all part of the game…right? But as the six uber-competitive gamers set out to solve the case and win, they begin to discover that neither this “game”—nor Brooks—are what they seem to be.

Over the course of one chaotic night, the friends find themselves increasingly in over their heads as each twist leads to another unexpected turn. With no rules, no points, and no idea who all the players are, this could turn out to be the most fun they’ve ever had…or, it’s game over.

Also starring are Billy Magnussen (“Bridge of Spies,” “American Crime Story”), Sharon Horgan (“Catastrophe”), Lamorne Morris (“New Girl”), Kylie Bunbury (“Pitch”), Jesse Plemons (“Black Mass,” TV’s “Fargo”), Danny Huston (“Wonder Woman,” “X-Men Origins: Wolverine”), Chelsea Peretti (“Brooklyn Nine-Nine”), with Michael C. Hall (“Dexter,” “Six Feet Under”) and Kyle Chandler (“Manchester by the Sea,” “Bloodline”).
“Game Night” was directed by John Francis Daley & Jonathan Goldstein, marking their second film as co-directors, following the comedy “Vacation.”

The film was written by Mark Perez (“Accepted”), and produced by John Davis (“Joy”), Jason Bateman, John Fox (“The Blacklist”), and James Garavente (“Bad Words”). Toby Emmerich, Richard Brener, Michael Disco, Dave Neustadter, and Marc S. Fischer served as executive producers.
The behind-the-scenes team included director of photography Barry Peterson (“Central Intelligence,” “We’re the Millers”), Oscar-nominated production designer Michael Corenblith (“How the Grinch Stole Christmas,” “Apollo 13”), editors Jamie Gross (“Vacation”), Gregory Plotkin (“Get Out”) and David Egan (“Mystery Science Theater 3000: The Return”), and costume designer Debra McGuire (“Vacation,” “Ted”). The music was composed by Cliff Martinez (“The Foreigner,” “War Dogs”).

The film will be released worldwide beginning 1 March, 2018.

New Line Cinema presents a Davis Entertainment/Aggregate Films Production, “Game Night,” distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.
www.gamenight-movie.net

Peraduan Tayangan Premiere Filem GAME NIGHT

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

21 Februari 2018 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

TGV 1 Utama

Sebanyak 120 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere GAME NIGHT – Budiey.com di TGV 1 Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #GameNightMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #GameNightMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan 2 pelakon yang membawa watak utama dalam filem ini.
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem GAME NIGHT  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Premiere GAME NIGHT – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

20 Februari 2018 (Hari Selasa)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 1 Mac 2018 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem GAME NIGHT

Filem GAME NIGHT

Filem GAME NIGHT

Filem GAME NIGHT

Komen via Facebook

Komen

MIMPI INDAH Taruhan Terbaharu Amira Othman

Mengambil masa hampir setahun, penyanyi Amira Othman akhirnya muncul dengan single terbaharu berjudul Mimpi Indah.

Lagu ciptaan Hael Husaini dan diterbitkan oleh Edry Abdul Halim, Mimpi Indah mempunyai keistimewaan tersendiri berbanding dua single terdahulu iaitu Hati-Hati dan Jaga-Jaga.

Amira Othman

“Genre lebih kurang sama sebab kami nak kekalkan konsep Hati-Hati dan Jaga-Jaga.

“Namun bagi Mimpi Indah kami perlahankan tempo sikit ala-ala lagu lullaby dan sebab itu juga saya memilih judul Mimpi Indah,” ujar Amira.

Dalam pada itu, menurut Amira, Mimpi Indah mempunyai kekuatan dari segi lirik dan sesuai untuk individu yang sedang melalui alam percintaan jarak jauh.

Katanya, ia juga dapat menggambarkan perasaan seseorang yang merindui kekasihnya sewaktu tiada di sisi.

“Liriknya agak mendalam dan saya jangka dapat menggambarkan perasaan seseorang yang sedang dilamun cinta.

“Namun pasangan tersebut tidak dapat bersama dengannya. Dia berharap kebahagian mereka tetap menjadi realiti dan bukan sekadar dalam mimpi,” ujarnya.

Sementara itu, Amira mengakui teruja untuk melihat reaksi peminat terhadap lagu baharunya itu.

Ujarnya, peminat-peminat pasti meletakkan harapan tinggi terhadap lagu tersebut seperti mana kejayaan dua lagu sebelum ini.

“Saya seorang yang cerewet memilih melodi dan perkara itu membuatkan saya mengambil masa lama untuk mencari lagu yang sesuai.

“Pada saya sesebuah lagu yang bagus dapat menaikkan nama seseorang penyanyi. Saya pentingkan kualiti berbanding kuantiti,” katanya.

Lagu dan muzik video Mimpi Indah dijangka akan dilancarkan secara rasmi pada 26 Januari depan edaran Seventeen Eleven Music Sdn. Bhd.

Terdahulu, muzik video Hati-Hati kini sudah mencecah lebih 10 juta tontonan, manakala Jaga-Jaga mencecah 8 juta tontonan di YouTube

Komen via Facebook

Komen

Betul Ke Kereta Izreen Dicat Dengan Tulisan ‘Perampas Laki Orang’

PANAS… Laman sosial tempatan kecoh apabila foto sebuah kereta didakwa milik aktres, Izreen Azminda yang disembur cat dengan tulisan ‘Perampas Laki Orang’, menjadi tular sejak pagi Rabu.

Bagaimanapun, BH Online yang menghubungi pelakon wanita berkenaan atau nama penuhnya, Izreen Azminda Aznam, 32, menafikan dakwaan kereta terbabit adalah milik beliau.

izreen

“Eh, bukan kereta sayalah. Saya sedang berada di set penggambaran projek drama terbaharu arahan Ziela Jalil, Geng Tadarus Untuk Ramadan yang bakal disiarkan stesen RTM,” katanya.

Ditanya ramai menyangka kereta terbabit miliknya, Izreen yang baru-baru ini dihambat kontroversi selepas menjadi isteri kedua seorang pemuzik, memberitahu beliau sudah lali dengan tuduhan melulu masyarakat.

“Biarlah apa orang hendak kata atau fikir… Janji hidup saya tetap okay. Seandainya, terjadi pada diri saya sekalipun, negara kita pun masih lagi ada undang-undang,” katanya dengan nada tenang.

Sebelum ini, Izreen menjadi perhatian ramai apabila Intan Liana Saleh, 32, yang juga isteri pertama suami aktres itu, Muhammad Radzi Abdul Wahid atau Ude membuat pengakuan rela hidup bermadu dengan pelakon itu.

Izreen dan Ude, 29, yang juga pemuzik bebas, melangsungkan pernikahan pada 8 Ogos lalu di Damansara, Petaling Jaya, Selangor berwalikan bapanya, Mohd Aznam Mohd Noor.

Sumber: Berita Harian

Komen via Facebook

Komen

Kelly Clarkson Ends 2017 On A High Note

KELLY CLARKSON ENDS 2017 ON A HIGH NOTE 

PERFORMING ON NBC’S THE VOICE SEASON FINALE & CBS’ HOME FOR THE HOLIDAYS SPECIAL DEC. 19TH

RINGING IN THE NEW YEAR WITH PERFORMANCES ON DICK CLARK’S NEW YEAR’S ROCKIN’ EVE

“LOVE SO SOFT” RECEIVES GRAMMY NOMINATION FOR BEST POP SOLO PERFORMANCE 

RECENT APPEARANCES ON THE LATE LATE SHOW’S “CARPOOL KARAOKE” & MORE  

GRAMMY-winning Atlantic recording artist Kelly Clarkson is putting the finishing touches on an incredible year, with newly announced performances on the season finale of NBC’s The Voice and a holiday performance with Josh Groban for CBS’ Home For The Holidays special – both airing Tuesday, December 19th. Kelly will also ring in the New Year with  performances on Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve with Ryan Seacrest, airing December 31st on ABC. Check local listings.

Recently honored as Billboard’s 2017 Women in Music “Powerhouse,” Clarkson has continued to see success with single “Love So Soft,” now including a 60th GRAMMY Award nomination for Best Pop Solo Performance and performance at the 2017American Music Awards (in addition to a show-stopping duet with P!nk). The song was featured in the US Top Shazam chart and reached Top 10 on the Hot AC chart. Additionally, her recent appearance on The Late Late Show with James Corden’s “Carpool Karaoke” series was a viral hit, with Refinery29 declaring “Kelly Clarkson may be the new queen of Carpool Karaoke” (watch).

Meaning of Life is the album Kelly Clarkson was destined to make with Atlantic Records, a collection of smart and sensual soul-inspired pop that immediately belongs among the legendary label’s classic canon. Released to critical acclaim, Newsdaypraised Meaning of Life as “the best album of her career,” while People called it “an impeccable blast of retro R&B.” The Associated Press described the album as “the sound of freedom,” with the New York Times concurring that “her voice is as big as ever.”

This holiday season was also marked with the release of Clarkson’s follow-up to her 2016 New York Times Top 10 best-selling children’s book, River Rose And The Magical Lullaby. Available now via HarperCollins, River Rose And The Magical Christmas also includes a brand new original song “Christmas Eve.” Clarkson is poised for an equally exciting 2018, including her recently announced spot as a coach on the 14th season of The Voice  (premiering in February) and forthcoming tour.

Buy/Stream Meaning of Life: https://Atlantic.lnk.to/MeaningOfLifePR

For more information, please visit:

KellyClarkson.com | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

Komen via Facebook

Komen

Fattah Amin Berjaya Lembutkan Hati Fazura Yang Degil

Pelakon popular Fazura mengakui beliau sememangnya seorang yang ‘degil’ dan perkahwinan bukanlah satu keutamaan baginya buat masa terdekat memandangkan begitu sibuk dengan kerjaya.

Bagaimanapun, sifat kesungguhan yang ada pada pelakon, Fattah Amin telah berjaya menundukkan kedegilan tersebut sekali gus membuka hati Fazura untuk bersetuju menerima lamaran figura kacak itu. Menurut pemilik nama sebenar Nur Fazura Saifuddin, beliau memberitahu Fattah adalah seorang lelaki yang sangat baik.

Fattah Amin Berjaya Lembutkan Hati Fazura Yang Degil

Bukan itu sahaja, malah beliau turut mengakui melihat masa depan perjalanan hidupnya di dalam ‘mata’ jejaka kelahiran ibu kota itu.

“Saya merupakan seorang wanita yang kuat bekerja dan sejujurnya, kahwin bukanlah satu keutamaan buat masa ini. Bagaimanapun, saya melihat masa depan di dalam ‘matanya’.

“Ini termasuklah selepas mengenali Fattah beberapa bulan lalu dan dia juga mula serius apabila berbicara soal rumah tangga, saya mula terbuka dengan sebarang kemungkinan.

“Justeru, apabila Fattah melamar dan mengajak untuk bertunang, saya bersetuju,” katanya dalam sidang media yang berlangsung di Hotel Royal Chulan, di ibu negara petang semalam.

Sementara itu, ketika ditanya mengenai tarikh pernikahan, Fattah berkata mereka kini sedang merancang pernikahan dalam masa terdekat.

Fattah Amin Berjaya Lembutkan Hati Fazura Yang Degil

Tambahnya lagi, kedua-dua majlis resepsi untuk keluarga dan rakan media serta peminat akan diadakan sekitar tahun hadapan.

Namun memandangkan masing-masing mempunyai jadual kerja yang padat, segala hal perancangan mendirikan rumahtangga diserahkan kepada pihak pengurusan.

“Dengan jadual kerja kami yang ketat, saya sendiri menyerahkan perancangan kepada pihak syarikat pengurusan saya.

“Ada beberapa perkara yang perlu kami buat. Pergi kursus kahwin dan uruskan dokumen. Insya-Allah kami akan bernikah dalam masa terdekat.

“Dua majlis resepsi untuk keluarga dan media serta peminat akan diadakan pada tahun hadapan,” ujarnya dipetik mStar Online.

Fattah Amin Berjaya Lembutkan Hati Fazura Yang Degil

Semalam, telah berlangsungnya sebuah sidang media ‘istimewa’ bersama pasangan ini bagi menjawab persoalan mengenai status terkini mereka yang dikatakan kononnya telah bernikah pada 14 November lalu.

Tampil dengan serba putih dan cukup sopan, pasangan ini dilaporkan telah berkongsi berita gembira bahawasanya mereka sudah mengikat tali pertunangan pada 13 November lalu.

Tetapi pasangan ini masih belum bernikah seperti mana yang digembar-gemburkan oleh beberapa sumber sebelum ini.

Sekalung tahniah buat pasangan sama cantik sama padan ini di atas pertunangan mereka.

Semoga segala urusan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan oleh Allah S.W.T dalam menuju ke arah kebaikan.

Komen via Facebook

Komen

Senarai 10 Teratas Terbaik ANUGERAH TELENOVELA 2017

ANUGERAH TELENOVELA 2017

Novelis Terbaik

Nama Calon Nama Novel
Dhiyana Cinta si Wedding Planner
Dila Dyna Dia Semanis Honey
Acik Lana Akadku Yang Terakhir
Siti Rosmizah 7 Hari Mencintaiku
Arsha Biar Aku Jadi Penunggu
Aifa Batrisya Duda Terlajak Laris
Sophilea Anugerah Terindah
Aisya Sofea Uda dan Dara
Syamnuriezmil Awak Sangat Nakal!
Fazlyn Ridz Si Kolot Suamiku

 

Penerbit Novel Terbaik

Nama Calon Judul
Penulisan Enterprise Cinta si Wedding Planner
Penerbitan Kaki Novel Sdn. Bhd. Dia Semanis Honey
Penerbitan Kaki Novel Sdn. Bhd. Akadku Yang Terakhir
SR Publication 7 Hari Mencintaiku
Penerbitan Kaki Novel Sdn. Bhd. Biar Aku Jadi Penunggu
Penulisan Enterprise Duda Terlajak Laris
Intens Idea International Sdn. Bhd. Anugerah Terindah
Alaf 21 – Grup Buku Karangkraf Sdn. Bhd. Uda dan Dara
Aksara Aira Media Sdn. Bhd. Awak Sangat Nakal!
Love Novel Enterprise Si Kolot Suamiku

 

Novel Adaptasi Terbaik

(Adaptasi Dari Drama/Filem)

Nama Calon Penerbit Novel
Langit Cinta Alaf 21 – Grup Buku Karangkraf Sdn. Bhd.
Tercipta Untukku Penerbitan Karyaseni sdn. Bhd.
Sesal Separuh Nyawa Penerbitan Karyaseni Sdn. Bhd.
Angin Cinta Penerbitan Karyaseni sdn. Bhd.
Aku Bukan Spy Dear Novels Enterprise
Suami Tanpa Cinta Aksara Aira Media Sdn. Bhd.
Seindah Takdir Cinta Buku Prima – Grup Buku Karangkraf Sdn. Bhd.

Nota: Hanya 7 judul sahaja novel yang diadaptasikan dari drama/filem dicalonkan.

 

 

 

Novel Terbaik

(Karya Asal)

Nama Calon Penerbit Novel
Cinta si Wedding Planner Penulisan Enterprise
Dia Semanis Honey Penerbitan Kaki Novel Sdn. Bhd.
Akadku Yang Terkahir Penerbitan Kaki Novel Sdn. Bhd.
7 Hari Mencintaiku SR Publication
Biar Aku Jadi Penunggu Penerbitan Kaki Novel Sdn. Bhd.
Duda Terlajak Laris Penulisan Enterprise
Anugerah Terindah Intens Idea International Sdn. Bhd.
Uda dan Dara Alaf 21 – Grup Buku Karangkraf Sdn. Bhd.
Awak Sangat Nakal! Aksara Aira Media Sdn. Bhd.
Si Kolot Suamiku Love Novel Enterprise

 

 

  

   ANUGERAH TELENOVELA 2017

Senarai 10 Teratas_Terbaik

 

 

KATEGORI TELENOVELA

 

Penulis Skrip Terbaik

Nama Calon Nama Telenovela
PGRS Team Uda dan Dara
Siti Noor Akadku Yang Terakhir
Rozie Rashid Biar Aku Jadi Penunggu
Amin Abdul Nasir Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Maizura Mohd Ederis Cinta 11 Syarat
Nor Syafinaz Samsudin Imam Mudaku Romantik
Sofia J. Rhyland Mr. Boss, Miss Stalker
Wan Zamrie Pergilah Air Mata
Mufid Shuhaimi Seindah Takdir Cinta
Panel MIG Sha & Shah

 

 

 

Pengarah Terbaik

Nama Calon Nama Telenovela
Ejump Zahir Uda dan Dara
Harris Fadzilah Akadku Yang Terakhir
Michael Ang Biar Aku Jadi Penunggu
Eoon Shuhaini Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Shuhaimi Zulkefli Imam Mudaku Romantik
Heykal Hanafiah Mr. Boss Miss Stalker
Jo Yusof Pergilah Air Mata
Zulhuzaimy Marzuki Seindah Takdir Cinta
Eyra Rahman Sha & Shah
Michael Ang & Hadith Omar Suri Hati Mr. Pilot

 

 

 

 

 

 

Pelakon Wanita Terbaik

Nama Calon Nama Telenovela
Siti Saleha Uda dan Dara
Tiz Zaqyah Akadku Yang Terakhir
Janna Nick Biar Aku Jadi Penunggu
Nadiya Nisa Aku Bukan Bimbo
Zahirah Macwilson Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Syatilla Melvin Imam Mudaku Romantik
Mia Ahmad Mr. Boss, Miss Stalker
Nelydia Senrose Pergilah Air Mata
Syatilla Melvin Sha & Shah
Neelofa Suri Hati Mr. Pilot

 

 

 

Pelakon Lelaki Terbaik

Nama Calon Nama Telenovela
Amar Baharin Akadku Yang Terakhir
Ashraf Muslim Biar Aku Jadi Penunggu
Shukri Yahaya Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Aqasha Cinta 11 Syarat
Alif Satar Dia Semanis Honey
Hisyam Hamid Imam Mudaku Romantik
Ashraf Muslim Mr. Boss, Miss Stalker
Kamal Adli Pergilah Air Mata
Kamal Adli Sha & Shah
Fattah Amin Suri Hati Mr Pilot

 

 

 

 

Penerbit Telenovela Terbaik

Nama Calon Nama Telenovela
Global Station Sdn. Bhd. Uda dan Dara
Global Station Sdn. Bhd. Akadku Yang Terakhir
Saphire Screen Sdn. Bhd. Biar Aku Jadi Penunggu
Orangetree Production Sdn. Bhd. Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Nuansa Sdn. Bhd. Imam Mudaku Romantik
Saphire Screen Sdn. Bhd. Mr. Boss, Miss Stalker
Zamriez Golden Pictures Sdn. Bhd. Pergilah Air Mata
Zeel Production Sdn. Bhd. Seindah Takdir Cinta
MIG Production Sdn. Bhd. Sha & Shah
Cube Film Sdn. Bhd. Suri Hati Mr. Pilot

 

 

Telenovela Terbaik

Nama Calon Penerbit Telenovela
Uda dan Dara Global Station Sdn. Bhd.
Akadku Yang Terakhir Global Station Sdn. Bhd.
Biar Aku Jadi Penunggu Saphire Screen Sdn. Bhd.
Cik Cinderella Dan Encik Tengku Orangetree Production Sdn. Bhd.
Imam Mudaku Romantik Nuansa Sdn Bhd.
Mr. Boss, Miss Stalker Saphire Screen Sdn. Bhd.
Pergilah Air Mata Zamriez Golden Pictures Sdn. Bhd.
Seindah Takdir Cinta Zeel Production Sdn. Bhd.
Sha & Shah MIG Production Sdn. Bhd.
Suri Hati Mr. Pilot Cube Film Sdn. Bhd.

 

Komen via Facebook

Komen

‘, enableHover: false, enableTracking: true, buttons: { twitter: {via: ‘@Budiey’}}, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘twitter’); } }); jQuery(‘#facebook’).sharrre({ share: { facebook: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘facebook’); } }); jQuery(‘#googleplus’).sharrre({ share: { googlePlus: true }, template: ‘

{total}

‘, enableHover: false, enableTracking: true, urlCurl: ‘http://www.budiey.com/wp-content/themes/typegrid11/js/sharrre.php’, click: function(api, options){ api.simulateClick(); api.openPopup(‘googlePlus’); } }); });

BTS, Selena Gomez, Christina Aguillera, Kelly Clarkson Perform di 2017 American Music Awards

Watch Out for These Acts and More at the 2017 American Music Awards

The 2017 American Music Awards, the world’s largest fan-voted awards show where music enthusiasts watch their favorite artists and pop culture icons come together to honor idols, newcomers and record-breakers in the contemporary music scene, will celebrate 45 years of music live from the Microsoft Theater in Los Angeles on Monday, November 20, 2017 at 9:00am (8:00am JKT/BKK) first and exclusive on RTL CBS Entertainment.

BTS

Big musical acts are set to rock the stage again this year. Here are some of this year’s performers who are sure to treat the audience with massive performances.

Selena Gomez

• Selena Gomez

Multi-platinum singer and actress Selena Gomez, will perform her brand-new single at the 2017 American Music Awards. The influential and inspiring pop superstar, who continues to redefine her role as an artist, is a fan favorite at the American Music Awards having taken home the award for Favorite Female Artist – Pop/Rock in 2016, as well as providing show-stopping performances of her powerful track “Same Old Love” in 2015 and her passionate song “The Heart Wants What It Wants” in 2014. A truly gifted singer, Gomez makes her return to the AMA stage with the world television premiere of her brand new single “Wolves.”

Christina Aguillera (2)

• Christina Aguillera

Christina Aguilera, will pay tribute to Whitney Houston and music from the successful film turned pop culture phenomenon, “The Bodyguard,” at the “2017 American Music Awards.” The multi-talented songstress’ tribute, which will feature memorable tracks from The Bodyguard: Original Soundtrack Album, comes on the eve of the 25th anniversary of the film, which was released on November 25, 1992 and starred one of Aguilera’s all-time favorite artists, the late Whitney Houston. Houston won 22 American Music Awards, including eight in a single year, making her the most awarded female vocalist of all time. A fan-favorite and true pop icon, Aguilera has treated fans to an array of American Music Awards performances throughout the years including her first AMA performance in 2000 with the hit singles “What a Girl Wants” and “I Turn to You,” her knockout medley of “Ain’t No Other Man,” “Beautiful,” “Dirrty,” “Genie in a Bottle” and “Keeps Gettin’ Better” in 2008, as well as her most recent performance of the moving piano ballad “Say Something” with A Great Big World in 2013.

Diana Ross

• Diana Ross

Diana Ross will be honored at the “2017 American Music Awards” with the “American Music Award for Lifetime Achievement,” in recognition of her remarkable career and her outstanding artistic contributions to the entertainment industry and popular culture. A seven-time American Music Awards winner, Ms. Ross has a long-standing connection to the AMAs. In addition to attending the very first show in 1974 and leading several show-stopping performances throughout the years – including a star-studded performance of “We Are The World” in 1986, she hosted the show in both 1986 and 1987 and was on-hand in 2014 to present the first ever “Dick Clark Award for Excellence” to Taylor Swift. As this year’s “American Music Award for Lifetime Achievement” recipient, the legendary singer will take the stage for a rare performance.

• BTS
Global chart- topping Korean pop band, BTS, is set to make their highly anticipated U.S. television performance debut at the “2017 American Music Awards.” Idolized and passionately supported by their massive fan ARMY, BTS has quickly risen from the ranks as K-pop newcomers and are poised for immense growth. With their popularity thriving in markets across all of Asia and mounting tremendously in the Americas, the boy band’s super-stardom has garnered a sky-rocketing trajectory of success in just a few short years. BTS has notched more than 40 weeks at No. 1 on Billboard’s Social 50 chart, which ranks the most popular artists across social networks. BTS will treat fans to the premiere of their brand new single, “DNA,” live at the American Music Awards for their first ever U.S. television performance.

Demi Lovato

• Demi Lovato
Multi-platinum selling pop artist, Demi Lovato, will perform at the 2017 American Music Awards. Known for her anthemic songs, Lovato will treat fans to her soulful, unapologetic single “Sorry Not Sorry” off her latest album Tell Me You Love Me, which hit No. 1 on the iTunes album chart in the U.S. and 37 countries around the world. The single is one of the fastest-rising hits in Demi’s career, having become her highest charting single ever on the Billboard Hot 100 and logging over 350 million global streams. Lovato last performed at the American Music Awards in 2015, where she sang her rock/pop track “Confident” as well as joined Alanis Morissette for a rendition of Morissette’s iconic hit “You Oughta Know.”

Kelly Clarkson

• Kelly Clarkson
Multi-platinum singer-songwriter Kelly Clarkson will perform at the 2017 American Music Awards. A four-time American Music Award winner, brought the house down during her last American Music Awards performance in 2012 with a medley of her powerful hits, “Miss Independent,” “Since U Been Gone,” “Stronger (What Doesn’t Kill You)” and “Catch My Breath.” This year she takes the stage to perform a brand-new single off her just released album Meaning of Life, which marks her eighth top 10 album on the Billboard 200 chart, as well as a second fan-favorite, surprise track.

Catch these artists and more at the 2017 American Music Awards on November 20, Monday, live from the U.S. at 9:00AM (8:00AM JKT/BKK), with primetime encore at 10:20PM (9:20PM JKT/BKK), first and exclusive on RTL CBS Entertainment.

Follow RTL CBS Entertainment at www.facebook.com/RTLCBSEntertainment/, @RTLCBSEntertain on Twitter, and @RTLCBSEntertainment on Instagram for more updates.

Christina Aguillera (1)

Komen via Facebook

Komen