Apa Itu BIGPAY

MEMPERKENALKAN BIGPAY – Penyelesaian Teknologi Kewangan (Fintech) Bukan Bank di Asia

Baru-baru ini, BigPay telah melancarkan aplikasi baharu di Malaysia dengan misi untuk menyediakan perkhidmatan kewangan dengan kadar rendah, adil dan telus untuk semua. Aplikasi BigPay adalah satu alternatif digital bagi akaun bank berserta kad yang menawarkan fleksibiliti kepada para pengguna untuk berbelanja di mana sahaja di dunia.

Cara untuk mendaftar akaunnya juga adalah cepat, tanpa kertas dan mudah, kerana semuanya dilakukan pada telefon pintar anda – kini anda tidak lagi perlu beratur atau membuat temu janji di cawangan bank tempatan. Setelah memuat turun aplikasinya dan mendaftar, setiap pelanggan BigPay akan menerima kad Mastercard unik yang membolehkan mereka berbelanja dengan selamat di lebih daripada 35 juta peniaga – baik dalam dan luar talian – serta mengeluarkan wang tunai daripada mesin ATM di mana-mana sahaja.

Matlamat BigPay adalah untuk menjadi pilihan utama para penggunanya, membolehkan mereka menambah nilai daripada semua kad sedia ada mereka, untuk menguruskan perbelanjaan mereka dalam satu aplikasi dan untuk mengawal perbelanjaan mereka dengan pengalaman pengguna yang mudah dan lancar.

BigPay dikendalikan sebagai sebuah syarikat bebas dengan budaya startup, yang mencerminkan DNA model syarikat keusahawanannya, AirAsia. Tan Sri Tony Fernandes dan Datuk Kamarudin Bin Meranun telah menubuhkan AirAsia supaya ‘semua orang boleh terbang,’ dan mengikut model yang sama, BigPay bercita- cita untuk merevolusikan perkhidmatan kewangan di Asia Tenggara, supaya ‘semua orang boleh berbelanja.’

Sebagai sebahagian daripada ekosistem AirAsia, BigPay juga bertujuan untuk mengurangkan kadar perbelanjaan perjalanan untuk semua orang. BigPay tidak akan mengenakan sebarang caj FX untuk perbelanjaan antarabangsa. Beberapa kad debit dan kad kredit mengenakan caj FX yang besar, caj transaksi dan mempunyai caj merentas sempadan yang tersembunyi, akan tetapi BigPay tidak mengenakan semua caj sedemikian.

About BigPay
BigPay is available in Malaysia and is a licensed e-money issuer, regulated by Bank Negara Malaysia. BigPay’s app allows its users to manage money on the go from their smartphone. Users can see their transactions in real-time, add photo receipts to purchases, track their monthly spending, freeze their card and send money to friends and family for free.

Full transparency and lower fees than your average bank card, especially when travelling. Good news for international spenders who won’t pay additional cross-border fees abroad
Freedom and flexibility to manage your account and spend with merchants globally using the BigPay card.

Travel benefits with AirAsia including zero processing fees, pre-booked F&B and baggage discounts, and more travel perks to come in 2018.

Send money for free to friends and family instantly – join the BigPay community today *NEW* send e-Ang Pow this Chinese New Year to your loved ones in a virtual red envelope
BigPay is only just starting on its journey to revolutionise money in Asia, and intends to rollout many new and exciting features in 2018. BigPay is a community driven product being built for, and evolving to, its customers’ needs.

Download BigPay today at the App Store & Google Play to sign up!

Komen via Facebook

Komen

Ini Rupa Flagship Store Terbaharu OPPO di Shanghai

OPPO’s New Flagship Store Opens, a Symbol of an Elevated Brand and Experience

OPPO’s brand new Flagship Store opened its doors in Shanghai with an innovative “humanistic design concept”. The store aims to create a space that’s “fun, friendly and relaxed” for customers to explore, and symbolizes the elevation of the brand to a new level.

OPPO’s new flagship store

OPPO’s new flagship store

Alen, Vice President of OPPO, said: “Retail stores, especially the flagship stores, are the main channel for us to communicate with customers. This Flagship Store expresses our latest ideas on upgrading our retail store experience and elevating our brand. We have chosen our Shanghai Flagship Store as a breakthrough for a better customer experience. ”

Customized experience tables and benches

Creating a free, friendly and fun space based on a “humanistic design concept”

Design is one of the core talents of OPPO, helping it to create a series of high-quality products beloved by customers. Its new Flagship Store extends its “emphasis on design” from products to retail stores.

Challenging the traditional technology industry focus on sales, this new Flagship Store aims to offer what customers truly need, while being a fun and relaxing space for exploration. This shows the “humanistic design concept” OPPO emphasizes – being people-oriented and experience first.

Except for the product display area, 60% of the space is for customers to explore and mingle with friends. The “big stones” randomly placed in-store are particularly attractive resting areas. Customers can communicate with others; take photos and experience products around them casually, free from restraint and boundaries. Six light-emitting bars provide gentle light from all angles, allowing for clear and natural photos while a mirrored ceiling brings amazing light effect that creates a dreamy yet real space. These seemingly casual designs bring customers into a place where they can enjoy themselves.

The attractive “big stones” are randomly placed in-store. Customers can chat, take photos and casually experience products around them.

The attractive “big stones” are randomly placed in-store. Customers can chat, take photos and casually experience products around them.

To create a “friendly” atmosphere between the brand and customers, the OPPO brand and color intersperse with other designs, avoiding an oppressive feeling. Customized tables and benches provide room for friends to experience products and engage in intimate communication.

An giant whale “swims” into OPPO’s new flagship store

Customized experience tables and benches

OPPO’s new flagship store makes a bold attempt in breaking from an overtly “technological feeling” and offers a place where one can have fun. For example, a giant 8m whale “swims” in the store. This mysterious yet powerful piece of art combines OPPO’s ideas with young people’s imagination.

An 8m giant whale “swims” into OPPO’s new flagship store

“Humanistic design concept” is also integrated into the daily operation of the store. Focusing on “experience first”, the staff in the store only provide solutions and services when customers need them, reducing the “purchase pressure”. The store regularly holds workshops about products and photography to better talk to and listen to customer thoughts. It also provides a wide range of peripheral and third-party products for customers, to create a one-stop digital life experience.

Komen via Facebook

Komen

Review Wireless Earphones SUDIO TRE

Yeay, selamat tahun baru 2018 guys! Dah tak lama lagi kita akan menyambut tahun baru. Seperti yang Budiey katakan sebelum ni, muzik dan saya tak dapat dipisahkan. Setiap hari nak kena layan muzik walaupun tengah workout kat gym. Sepanjang tahun ni, banyak lagu-lagu yang best. Tapi lagu best pun tak guna kalau pendengaran atau mutu bunyi tu tak power. Sekarang lebih senang apabila Budiey dah guna wireless earphones SUDIO TRE dari jenama SUDIO dari Sweden ni. Korang boleh follow IG: @sudiosweden.

Memang tertarik dengan pakejing SUDIO ni, kotak ni sangat premium dan istimewa. Siap ada riben merah lagi. Kalau korang nak buat hadiah hari jadi kat kawan-kawan pun sesuai sangat. Nak hadiah krismas pun sempat lagi ni. Nak kasi tunang ke suami ke kat isteri pun boleh.

Review Wireless Earphones SUDIO TRE

Baru-baru ini, Budiey dah beralih dengan SUDIO selepas melihat rebiu yang dibuat oleh penyanyi dan pelakon Alvin Chong. Memang terasa sangat nak dengar macamana gempaknya bunyi dari earphone SUDIO yang diperkatakan ramai ni.

Review Wireless Earphones SUDIO TRE

Harganya berpatutan dan berbaloi dengan mutu dan kualiti bunyi cukup berkualiti. Tambah lagi, ia sangat ringan. Jadi senang nak bawa ke mana sahaja. Apabila lekat je kat telinga ia tak mudah tercabut. Senang nak workout la kan, lagi pun dia kalis air atau kalis peluh. Sekali caj baterinya boleh tahan lama gak jangka hayatnya iaitu selama 9 jam play time. Dapat stand by selama 10 hari. Lama tu. Budiey suka SUDIO TRE ni sebab tak payah serabut dengan kabel. Boleh cover 15 meter range. Nama pun wireless.

Disertakan bersama extra wing-tips yang boleh mengubah kita punya kehendak demi keselesaan semasa memakainya. Tre earphone also offers Siri voice control, mic clarity, and full sound transparency in order for you to be able to listen to your favorite tunes without losing touch of your surroundings.

Sudio TRE still offers the minimalist Scandinavian/Swedish design yet fashionable to be an elegant accessory. It is also provided with a handmade leather pouch and 3 different-sized wing-tips for most secure fit and comfort for your ears.

Jadi, boleh pakai ni dengar muzik di mana sahaja tak kira tempat sebab ia sentiasa melekat kat telinga. Reka bentuknya pula sangat lawa, elegan dan premium. Didatangkan dengan 4 color iaitu Sudio TRE – BlackSudio TRE – Classic BlueSudio TRE – Pink, and Sudio TRE – White.

Review Wireless Earphones SUDIO TRE

Kepada korang yang suka wireless earphones SUDIO TRE dan berhajat nak beli, korang diberi 15% dengan menggunakan code ‘BUDIEY’ semasa buat pembelian di http://www.sudiosweden.com/my.

SUDIO Sweden is having a 2017 Christmas and Year End promotion now that Sudio will give FREE Gift Box for every purchase and FREE Delivery to Malaysia.

Yes, yang paling penting penghantaran percuma untuk seluruh Malaysia. Plus korang akan dpt FREE 1 Marble Phone Case for one order of earphones. Follow IG @sudiosweden #sudio #sudiosweden #sudiomoments #budieydotcom #budieyators

Review Wireless Earphones SUDIO TRE

Review Wireless Earphones SUDIO TRE

Review Wireless Earphones SUDIO TRE

Review Wireless Earphones SUDIO TRE

Komen via Facebook

Komen

Lenovo Malaysia Brings Festive Perks to Customers

The holiday season is upon us and Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), the leading global tech company and PC manufacturer, is rewarding its customers with special festive offers in Malaysia. It is the time of the year to indulge and share the joy with your loved ones with Lenovo’s cutting-edge technology!

To kick off the festive season, Lenovo Malaysia has some exciting products and promotions at the Lenovo booth (Hall 1) at the Malaysia IT Fair @ Mid Valley Exhibition Centre (MVEC) on the 15th to 17th of December.

Aside from this weekend’s promotions at the Malaysia IT Fair, Lenovo has several other giveaways, contests and the perfect gifts for your loves ones throughout the month of December.

Rewarding customers with giveaways to spice up this jolly season

Between now and December 31, 2017, customers who purchase the IdeaPad 320S and Yoga 720 at selected Lenovo retail stores and online at: https://www3.lenovo.com/my/en/festive will be able to get either a Lenovo Heart Rate Band or JBL Headphones as a giveaway while stocks last:

The sleek IdeaPad 320S is a premium and lightweight laptop that packs a processing punch for productivity and entertainment needs. With FHD IPS (Full-HD IPS) screen for crisp visuals and two Harman speakers with Dolby Audio, customers will experience the finer details down to the last pixel and decibel.

Yoga 720 is a top-of-the-line 2-in-1 convertible laptops that offers customers intuitive and immersive new ways to work and play through the optional Lenovo Active Pen and Windows Ink, 360-degree hinge that makes it easy to use in tablet mode, with only the most powerfully, moving audio with Dolby Atmos.

Aside from this, fans of Lenovo who purchase the Lenovo Legion Y520, Lenovo Legion Y720, Lenovo Legion Y520 Tower and Lenovo Ideacentre Y720 Cube can stand a chance to win Star Wars: Jedi Challenges, a Legion I Intel Gaming Chair, or the grand prize of a trip for two to Bangkok to watch the Legion of Champion II 2018 Finals in January 2018.

Terms and conditions apply. Visit https://legionlenovo.com/loc2018/ for more information about the Lenovo Legion promotion.

For Star War Fans: Lenovo Star Wars Special Edition Yoga 920
If you’re looking for a gift that will totally wow the receiver, then you’ll want to get them the latest Lenovo Star Wars Special Edition Yoga 920 laptop. Coming in two versions with visually striking and head-turning Gorilla® Glass covers, the Star Wars Special Edition Yoga 920 will be available in Malaysia in mid-December.

With a white version featuring an etched logo of the Rebel Alliance, or the black version etched with the emblem of the Galactic Empire, the slim and sleek Star Wars Special Edition Yoga 920 is renowned for its intricately-tooled watchband hinge. It has a beautiful all-metal unibody design weighing at just 1.37kg, and a near edgeless 4K display, making it ideal for immersive entertainment and unparalleled productivity.

For the Entertainment Lovers: Lenovo Tab 4 10 Plus

The Lenovo Tab 4 10 Plus offers built-in versatility: for those long arduous road trips and long-haul flights, they keep everyone occupied or for those TV show marathons, offering up to 12 hours of battery life1. The device runs on the Android 7.0 Nougat and its multi-user mode allows everyone in the family to use the Lenovo Tab 4 as their primary shared tablet at home.

The design-forward Lenovo Tab 4 10 Plus is a “dual-glass tablet”, shielded on the front and back with a layer of protective glass, which combines with its ultra-slim and light profile for stunning aesthetics. The Lenovo Tab 4 10 Plus give power users an added kick, featuring up to 16GB of storage2, offering dual speakers and Dolby Atmos moving audio for cinematic viewing on brilliant Full-HD IPS screens. Fingerprint quick log-in also provides simple security for multiple users in a household, and USB Type-C and Quick Charge 3.0 capability allow for lightning-fast charge times.

The recently announced Star Wars: Jedi Challenges features a smartphone-powered Lenovo Mirage AR headset, Tracking Beacon, Lightsaber controller, and hours of Star Wars gameplay.

Aspiring Jedis can hone their talents across a variety of augmented reality-based experiences, each offering multiple levels of deep and immersive gameplay.

To guide the player on this journey, Jedi Challenges will introduce an all-new Star Wars character, the Archivist. The Archivist instructs players in the ways of the Force™ and the knowledge of the Jedi. Throughout these challenges, users will train to perfect their lightsaber skills by taking on some of the most menacing villains the dark side has to offer, command armies in combat missions to defeat the Empire, and outwit their opponents in Holochess, all in augmented reality.

• Prices for the IdeaPad 320S start from just RM2,549, with the device available for purchase at Lenovo Exclusive Stores, Lenovo Multi Brand Stores, and Lenovo’s Official Store on Lazada.

• Prices for the Yoga 720 start from just RM5,199, with the device available for purchase at Lenovo Exclusive Stores, Lenovo Multi Brand Stores, and Lenovo’s Official Store on Lazada.

• Prices for the Star Wars Special Edition Yoga 920 starts from RM8,888 with the device available for purchase in December at Lenovo Exclusive Stores and Lenovo Multi Brand Stores.

• Prices for the Lenovo Tab 4 10 Plus starts from RM 1,299, inclusive of GST, with the device available for purchase at Lenovo Exclusive Stores and Lenovo Multi Brand Stores.

• Price for the Star Wars: Jedi Challenges is RM1,168 and is available on Lenovo’s e-commerce store (https://www3.lenovo.com/my/en/jedichallenges) inclusive of GST. The product is compatible with both Android phones and iPhones.

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is a US$43 billion global Fortune 500 company and a leader in providing innovative consumer, commercial, and data center technology. Our portfolio of high-quality, secure products and services covers PCs (including the legendary Think and multimode Yoga brands), workstations, servers, storage, networking, software (including ThinkSystem and ThinkAgile solutions), smart TVs and a family of mobile products like smartphones (including the Motorola brand), tablets and apps. Join us on LinkedIn, follow us on Facebook or Twitter (@Lenovo) or visit us at http://www.lenovo.com/.

Komen via Facebook

Komen

Fakta Yang Anda Perlu Tahu di Sebalik Pelancaran Aplikasi TaPay

Jam 2 petang, hari Khamis lalu, Budiey telah hadir buat liputan di Pelancaran TaPay (Take Action Pay) – sebuah aplikasi digital e-wallet pertama yang berteraskan kumuniti. Kepada pembaca yang masih samar-samar dengan perkataan e-wallet atau dalam bahasa Melayu, e-dompet ni, kaedah pembayaran secara ‘cashless’ ini boleh digunakan untuk membeli barang atau servis dan juga transaksi pemindahan wang ringgit digital sesama pengguna aplikasi. Haa, kalau penerangan Budiey ni masih tak jelas, apa kata baca entri ni sampai habis. Okay?

Pelancaran Aplikasi e-Wallet TaPay

Sesampai Budiey di event ni, Budiey diberikan RM30 top up untuk membeli makanan yang ada di food truck yang berada di situ. Jadi, Budiey dah pun mencuba aplikasi ini di telefon bimbit dan mendapati ia sangat mudah digunakan di mana ia juga dapat menyimpan kad royalti dan sekaligus ia dapat mengurangkan keperluan bagi kita untuk membawa dompet yang tebal dengan wang tunai, kad kredit kad ganjaran dan resit.

Aplikasi ini bertujuan menjadikan kehidupan pengguna lebih mudah kerana mengurangkan keperluan membawa tunai, kad kredit dan resit. Jadi lepas ni, tak payah la nak bawa dompet la kan. Cukup dengan aplikasi TaPay di telefon bimbit dah cukup dah.

Antara selebriti yang Budiey temui berada di acara ini ialah Fizo Omar. Rasanya dah lama tak borak-borak dengan Fizo ni. Maklumlah Fizo sekarang sibuk nak menerima anak pertama tak lama lagi.

Pelancaran Aplikasi e-Wallet TaPay

Selain selebriti, turut hadir, Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Tan Sri Dr Mohd Irwan Serigar Abdullah, Ketua Pegawai Eksekutif Fullrich Malaysia Sdn Bhd (Fullrich), Muhammad Hudhaifa Ahmad; Pengarah Urusan Cyberview, Mohd Najib Ibrahim dan Pengarah Urusan merangkap Ketua Pegawai Eksekutif Affin Bank Bhd, Kamarul Ariffin Mohd Jamil.

Pada majlis sama, Irwan Serigar turut menyaksikan majlis perjanjian usahasama antara Fullrich dan Cyberview dan perjanjian persefahaman (MoU) Fullrich dengan Affin Bank, Piksum, Aladdin Street dan Myrelo.

Budiey pun tertanya-tanya, kenapa acara pelancaran ini diadakan di Cyberjaya. Punyalah jauh kan. Rupa-rupanya ada sebab. Khabarnya, Cyberjaya bakal menjadi bandar pertama tanpa tunai di negara ini selepas memperkenalkan transaksi pembayaran secara e-dompet melalui aplikasi TaPay di beberapa lokasi terpilih mulai hari Khamis lalu. Cyberjaya dipilih kerana bandar ini dilengkapi dengan infrastruktur dan fungsi yang sejajar dengan bandar pintar. Faktor pemodenan ini juga menjadikan Cyberjaya dipilih sebagai bandar pertama yang menggunakan aplikasi dompet elektronik (e-dompet) terbaru yang dikenali sebagai TaPay. Maklumlah, Cyberjaya memang dikenali sebagai bandar pintar. Syarikat multinasional termasuk BMQ, Shell, Nokia dan Motorola kebanyakan berpangkalan di situ.

TaPay

Aplikasi TaPay ini dibangunkan Fullrich, syarikat perkhidmatan teknologi kewangan (FinTech). Pengenalan TaPay adalah hasil kerjasama Fullrich dengan Cyberview Sdn Bhd dan Affin Bank Group adalah aplikasi yang berteraskan ciri komuniti. Buat masa ini, hanya beberapa kedai terpilih sekitar Cyberjaya menggunakan aplikasi TaPay sebagai transaksi.

Ia sedang diperkasakan serta diperhalusi menerusi jaringan secara langsung dan mengambil kira 100,000 input daripada kelompok perniagaan, penduduk, institusi pendidikan serta pelajar di kawasan Cyberjaya. Buat masa ini, TaPay masih diuji dan Cyberjaya menjadi perintis untuk menggunakan aplikasi ini. TaPay akan dilancarkan sepenuhnya selepas semua proses termasuk kelulusan Bank Negara Malaysia (BNM) diperoleh.

Pelancaran Aplikasi e-Wallet TaPay

Semasa sidang media selepas melancarkan aplikasi e-dompet TaPay di Cyberjaya, Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Tan Sri Dr Mohd Irwan Serigar Abdullah ada berkata, beberapa restoran dan peruncit di sekitar Cyberjaya sudah dipilih untuk menggunakan aplikasi itu melalui projek perintis yang dilaksanakan. TaPay dijangka menyumbang kepada penyelesaian bandar pintar selaras ke arah menjadi hab teknologi global.

“Kita akan laksanakan projek ini dalam tempoh sebulan terlebih dahulu, sekiranya projek ini berjaya ia akan diperluaskan ke Lembah Klang dan seterusnya seluruh negara serta ASEAN. Usaha ini selaras dengan hasrat kerajaan untuk mengurangkan sebanyak 63 peratus kebergantungan transaksi pembayaran tunai menjelang 2020. Kepantasan yang dibangunkan dan perkembangan TaPay amat menakjubkan dan ia menjadikan bukti keinginan pasaran untuk aplikasi e-dompet yang memenuhi permintaan masyarakat.”

Hadir sama Pengarah Urusan Cyberview Sdn Bhd (Cyberview), Mohd Najib Ibrahim; Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Affin Holdings Berhad, Kamarul Ariffin Mohd Jamil dan Ketua Pegawai Eksekutif Fullrich Malaysia Sdn Bhd (Fullrich), Hudhaifa Ahmad. Mohd Irwan yang juga Pengerusi Cyberview berkata, aplikasi e-dompet pertama yang dibina oleh syarikat tempatan itu dilihat mampu bersaing dengan khidmat dompet mudah alih lain seperti Alipay.

Jelasnya, walaupun menjadi satu tugas yang sukar untuk berdiri setanding dengan Alibaba, tidak mustahil bagi Malaysia untuk menguasai pasaran ASEAN seperti Indonesia, Filipina dan Thailand, melalui perkhidmatan e-dompet, TaPay.

“Oleh itu, saya berharap lebih banyak pihak terutama bank dan peruncit tampil untuk bekerjasama dalam memperkasakan ekosistem tanpa tunai di negara ini,” katanya.

Pelancaran Aplikasi e-Wallet TaPay

Sementara itu, Hudhaifa berkata, aplikasi yang dibina Fullrich dengan kerjasama Cyberview dan Kumpulan Affin Bank itu kini sedang diperkukuhkan melalui pengumpulan maklumat membabitkan pihak perniagaan, institusi pendidikan, penduduk serta pelajar di sekitar Cyberjaya.

“Kami akan terus mengemaskini aplikasi ini berdasarkan cadangan dan maklum balas yang diterima untuk memastikan ia sentiasa menepati permintaan dalam kalangan pelanggan dan peniaga,”katanya.

Terdahulu, Mohd Irwan turut menyaksikan majlis menandatangani perjanjian antara Fullrich dan Cyberview serta Memorandum Persefahaman (MoU) antara Fullrich dengan empat rakan kerjasama iaitu Kumpulan Affin Bank, Picksum, AladdinStreet and myrelo bagi melaksanakan e-dompet.

Pelancaran Aplikasi e-Wallet TaPay

Menurut Mohd Najib Ibrahim, Pengarah Urusan Cyberview Sdn Bhd,

“Langkah untuk bekerjasama dengan Fullrich dalam membawa TaPay ke pasaran adalah salah satu inisiatif oleh Cyberview yang sedang berusaha keras bersama-sama dengan rakan kongsinya ke arah masyarakat tanpa tunai di Cyberjaya. Matlamat kami adalah sejajar dengan seruan kerajaan dalam mengembangkan ekonomi digital Malaysia, kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan Fullrich dalam membangunkan penyelesaian FinTech ini. Kita tidak boleh menunggu untuk merealisasikan potensi sepenuhnya integrasi TaPay ke dalam kehidupan seharian untuk penduduk dan perniagaan di sini di Cyberjaya.”

Menurut kata Pengarah PickSum, Tan Shyue Wern, pula beliau meluahkan rasa gembira,

“Kami sangat gembira atas peluang untuk meneroka peluang kerjasama dengan TaPay untuk membolehkan kami menjadi platform e-dagang fesyen tempatan pertama yang menggunakan e-wallet mudah alih di PickSum.com. Dengan meningkatnya trend membeli belah dalam talian di Malaysia, keperluan untuk mempunyai e-wallet TaPay adalah relevan dan sejajar dengan gaya hidup belia, dan objektif PickSum yang memaparkan usahawan belia tempatan untuk belia.” 

TaPay tidak hanya boleh digunakan pengguna, malah aplikasi itu juga mempunyai versi peniaga (TaPay Biz) yang ditambah dengan ciri lampiran, analisis dan fungsi pembabitan langsung komuniti.

Dengan pengenalan TaPay, rakyat Malaysia bakal mempunyai beberapa pilihan untuk menggunakan transaksi pembayaran tanpa tunai seperti contoh Alipay yang akan dilaksana tahun hadapan.

TaPay

Pelancaran Aplikasi e-Wallet TaPay

Komen via Facebook

Komen

Xiaomi Buka Mi Store Ketiga di Putrajaya & Umum Gajet Terbaharu Redmi 5A

Pelopor teknologi global Xiaomi hari ini mengumumkan pembukaan kedai Mi yang sah ketiga di Malaysia yang terletak di tingkat 2-36, IOI City Mall, Putrajaya, dengan kerjasama Vivid. Pada masa yang sama, Xiaomi hari ini juga telah mengumumkan bahawa mereka telah bekerjasama dengan Lazada untuk melancarkan Redmi 5A, dengan harga yang cukup berpatutan iaitu bermula pada RM399. Redmi 5A 5 inci dilengkapi dengan kemasan matte logam dan mempunyai slot kad microSD khusus untuk pengembangan storan.

Xiaomi Buka Mi Store Ketiga di Putrajaya

IOI Authorized Mi Store

Terletak di tingkat dua pusat membeli-belah Putrajaya, kedai baru yang diberi jolokan Mi Store terus menunjukkan komitmen syarikat untuk meluaskan empayar jenama ke pasaran Malaysia, berikutan Kedai Mi KLCC yang telah dibuka awal bulan lepas. Semua kedai Xiaomi dijangka akan memberikan akses yang lebih besar kepada produk-produk terbaharu Xiaomi untuk pengguna dan pengemar.

Telefon pintar terbaru Xiaomi termasuk Mi MIX 2, telefon pintar paparan skrin penuh yang menakjubkan, serta Redmi Note 5A Prime, telefon pertama Xiaomi yang menawarkan Selfie-light, boleh didapati di kedai. Kedai Mi yang diberi kuasa juga akan menawarkan pelbagai produk Mi Ecosystem untuk dijual termasuk Mi Band 2, Lampu Meja LED Mi, Mi Box, Mi Router 3, Skala Komposisi Badan Mi, 90 Point Luggage, Mi Backpack, dan banyak lagi.

Hari pembukaan Store Mi terbaru di Putrajaya turut menawarkan promosi khas untuk pelanggan. 100 pelanggan pertama yang membeli telefon pintar akan mendapat Mi Band 2 percuma pada hari pembukaan. Wow! Menarik kan?

Xiaomi Buka Mi Store Ketiga di Putrajaya

Redmi 5A: telefon pintar untuk semua orang

Harga RM399 untuk versi 2GB + 16GB, Redmi 5A menjadi penanda aras bukti usaha berterusan Xiaomi untuk menawarkan teknologi high-end sambil menjadikan ia dapat diakses sebanyak mungkin oleh orang ramai terutamanya penggemar jenama ini.

Dikuasakan oleh pemproses quad-core Qualcomm® Snapdragon ™ 425, Redmi 5A memberikan prestasi yang pantas dan lancar dan menawarkan masa siap sedia 8 hari. Redmi 5A dilengkapi dengan kamera belakang 13MP dengan Tahap Pengesanan Autofocus (PDAF) untuk memberi tumpuan pantas dan aperture f / 2.2 yang menjamin kejelasan gambar yang cukup terang dan cemerlang. Ia dilengkapi dengan kemasan matte logam, dan akan disediakan dalam dua warna: Kelabu gelap dan Emas.

Harga RM399, Redmi 5A akan tersedia secara eksklusif dalam talian melalui Lazada mulai 12 Disember 2017 dan seterusnya.

Ciri-ciri utama Redmi 5A:
● 5 inch HD display
● 5MP front camera
○ f/2.0 aperture
○ Smart and pro beautify
● 13MP rear camera
○ f/2.2 aperture
○ 5-element lens
○ PDAF for fast focusing
● Qualcomm® Snapdragon™ 425 (Quad-core, max 1.4GHz)
● 2GB RAM + 16GB internal storage and 3GB + 32GB internal storage variants
● Dual SIM + dedicated microSD card slot (expandable upto 128GB)
● 3000mAh high-capacity battery
● Dimensions: 140 × 70.1 × 8.35mm

***

Mengenai Xiaomi

Xiaomi ditubuhkan pada 2010 oleh usahawan siri Lei Jun berdasarkan visi “inovasi untuk semua orang”. Kami percaya bahawa produk berkualiti tinggi yang dibina dengan teknologi canggih perlu dijadikan akses kepada semua orang. Kami mencipta perkakasan, perisian, dan perkhidmatan Internet yang luar biasa untuk dan dengan bantuan peminat Mi kami. Kami memasukkan maklum balas mereka ke dalam rangkaian produk kami, yang kini merangkumi telefon pintar Mi dan Redmi, Mi TV dan kotak set-top, router Mi, dan produk Mi Ecosystem termasuk produk rumah pintar, wearables dan aksesori lain. Dengan kehadiran di lebih dari 60 negara dan wilayah, Xiaomi memperluaskan jejaknya di seluruh dunia untuk menjadi jenama global.

Global technology leader Xiaomi today announced the opening of its third Authorized Mi Store in Malaysia located at Level 2-36, IOI City Mall, Putrajaya, in partnership with Vivid. At the same time, Xiaomi also revealed today that it has partnered with Lazada to launch Redmi 5A, starting at RM399. The 5-inch Redmi 5A comes with a metallic matte finish and features a dedicated microSD card slot for storage expansion.

Xiaomi Buka Mi Store Ketiga di Putrajaya

IOI Authorized Mi Store

Located on the second floor of the Putrajaya shopping plaza, the new Authorized Mi Store further demonstrates the company’s commitment to the Malaysian market, following the KLCC Authorized Mi Store which was opened earlier last month. All of Xiaomi’s authorized stores are expected to provide greater accessibility to Xiaomi’s rich array of products.

Xiaomi’s latest smartphones including Mi MIX 2, the stunning full-screen display smartphone, as well as Redmi Note 5A Prime, Xiaomi’s first phone that boasts a Selfie-light, will be available at the store. The Authorized Mi Store will also offer an array of Mi Ecosystem products for sale including Mi Band 2, Mi LED Desk Lamp, Mi Box, Mi Router 3, Mi Body Composition Scale, 90 Point Luggage, Mi Backpack, and more.

The opening day of the newest Authorized Mi Store at Putrajaya includes special promotions for customers. The first 100 customers who purchases a smartphone will get a free Mi Band 2 on the opening day.

Xiaomi Buka Mi Store Ketiga di Putrajaya

Redmi 5A: the smartphone for everyone

Priced at RM399 for the 2GB + 16GB version, Redmi 5A stands as a testament to Xiaomi’s continued efforts to offer high-end technology while making it accessible to as many people as possible.

Powered by the Qualcomm® Snapdragon™ 425 quad-core processor, Redmi 5A delivers fast and smooth performance and offers up to 8 days standby time. Redmi 5A comes equipped with a 13MP rear camera with Phase Detection Autofocus (PDAF) for fast focusing and an f/2.2 aperture that guarantees excellent picture clarity. It comes with a metallic matte finish, and will be available in two colours: Dark grey and Gold.

Priced at RM399, Redmi 5A will be available exclusively online through Lazada from 12 December 2017 onwards.

Key features of Redmi 5A:
● 5 inch HD display
● 5MP front camera
○ f/2.0 aperture
○ Smart and pro beautify
● 13MP rear camera
○ f/2.2 aperture
○ 5-element lens
○ PDAF for fast focusing
● Qualcomm® Snapdragon™ 425 (Quad-core, max 1.4GHz)
● 2GB RAM + 16GB internal storage and 3GB + 32GB internal storage variants
● Dual SIM + dedicated microSD card slot (expandable upto 128GB)
● 3000mAh high-capacity battery
● Dimensions: 140 × 70.1 × 8.35mm

Xiaomi Buka Mi Store Ketiga di Putrajaya

About Xiaomi

Xiaomi was founded in 2010 by serial entrepreneur Lei Jun based on the vision “innovation for everyone”. We believe that high-quality products built with cutting-edge technology should be made accessible to everyone. We create remarkable hardware, software, and Internet services for and with the help of our Mi fans. We incorporate their feedback into our product range, which currently includes Mi and Redmi smartphones, Mi TVs and set-top boxes, Mi routers, and Mi Ecosystem products including smart home products, wearables and other accessories. With presence in over 60 countries and regions, Xiaomi is expanding its footprint across the world to become a global brand.

Xiaomi Buka Mi Store Ketiga di Putrajaya

Komen via Facebook

Komen

Kenali Apa Itu Aplikasi ONEMUSIC My Social Entertainer

Syarikat rakaman Universal Music dan XOX Media telah bekerjasama menubuhkan aplikasi ONEMUSIC iaitu platform informasi hiburan yang menggabungkan muzik, video, podcast, radio dan media sosial.

Menerusi aplikasi tersebut, pengguna berpeluang mendapat informasi eksklusif dan terkini ikon dan selebriti kegemaran mereka. Selain itu, mereka turut menjadi antara orang pertama yang mengetahui isu yang sohor kini dari serata dunia.

onemusic

Perhatian, para pencinta muzik! Pernahkah anda merasa keliru dengan banyaknya pilihan yang tersedia di luar sana untuk mendengar muzik kegemaran anda? Adakah anda masih mencari satu aplikasi yang membuat anda berasa terkini dengan bukan sahaja berkaitan muzik paling hangat, tetapi perihal berita semasa dan media sosial dari rakan dan selebriti kegemaran anda juga?

ONEMUSIC – My Social Entertainer; sebuah penghibur media sosial yang merangkumi segalanya! Memperkenalkan rangkaian pelbagai saluran pertama yang meliputi bukan hanya muzik, tetapi juga video, podcast, saluran radio dan TuneMoji. Tidak dilupakan juga berita semasa dan terkini media sosial serta kandungan premium eksklusif!

Apa yang membezakan ONEMUSIC – My Social Entertainer ialah keupayaan untuk memaparkan dan mengakses bukan hanya muzik, tetapi pilihan kandungan anda iaitu semua berita terkini dan semasa, daripada trend selebriti, fesyen dan belanja, kembara, kecergasan dan sukan, filem, dan banyak lagi. Anda juga boleh mengendalikan media sosial kegemaran anda dari Facebook, Twitter dan Instagram, supaya anda sentiasa boleh berhubung, walaupun semasa anda mendengar muzik.

Bukan itu sahaja, pelanggan ONEMUSIC juga menjadi penerima maklumat pertama dan terkini serrta eksklusif dari artis kegemaran mereka. Anda juga boleh memilih untuk mendapat ikon berita media sosial kegemaran anda di susur garis masa supaya anda menjadi yang terkini untuk mengetahu perkembangan berita dunia kini.

Hari ini, ONEMUSIC – My Social Entertainer juga berbangga untuk mengumumkan kolaborasi istimewa antara penyanyi Indonesia , Anggun dan Fazura! Lagu mereka, yang bertajuk “The Good Is Back”, akan dilancarkan secara eksklusif di platform digital pada tahun 2018. Sementara itu, Anggun juga akan melancarkan sebuah album baru yang sememangnya dinanti-nantikan.Album bertajuk “8”, ini bakal menemui peminat pada 8 Disember ini.

Fazura, yang baru-baru ini melancarkan album sulungnya, berkata dia berharap para peminat gembira dengan kolaborasi ini. “Ia merupakan satu penghormatan yang luar biasa untuk dapat bekerja bersama Anggun yang sangat berbakat, dan saya tidak sabar menunggu peminat dapat menikmatinya melalui platform ONEMUSIC.”

Seperti yang dinyatakan terdahulu, anda tidak hanya mendengar muzik paling hangat dimainkan, kerana ONEMUSIC – My Social Entertainer juga turut menyediakan Radio dan Podcast, yang menampilkan kandungan tempatan dan antarabangsa. Jika anda merupakan pengguna premium, anda juga boleh membuat saluran dan senarai anda sendiri dan dapat dikongsi dengan rakan-rakan.

Jika anda merupakan pengguna XOX, jangan lupa untuk menyemak TuneMoji ketika mengulas dan berkongsi muzik dengan rakan-rakan. Dengan kandungan ‘gif’ animasi yang besar ( termasuk coretan video muzik artis kegemaran anda!), anda tidak lagi hanya membalas komen dengan cara lama lagi, iaitu melalui teks mesej. Anda juga boleh menghantarnya kepada sesiapa sahaja termasuk pengguna bukan XOX (yang akan dapat mengakses dan menikmati TuneMoji semasa tempoh percubaan).

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan XOX Berhad, Encik Ng Kok Heng berkata beliau begitu teruja kerana pencinta muzik akhirnya berpeluang meneroka ONEMUSIC. “Seperti tagline kami, muzik benar-benar universal dan ONEMUSIC – My Social Entertainer ini membolehkankan pengguna mengakses skop yang luas dan bukan sahaja muzik, tetapi ia juga menghubungkan mereka dengan rakan-rakan dan tetap kekal terkini dengan apa yang sahaja yang sedang berlaku di seluruh dunia.”

“ONEMUSIC – My Social Entertainer bukan hanya aplikasi muzik biasa,” tambah Encik Kenny Ong, Pengarah Urusan Universal Music Malaysia dan Singapura. “ONEMUSIC – My Social Entertainer ini membolehkan pencinta muzik terus dikemaskini secara langsung oleh artis kesayangan mereka, malah mereka mendapat infomasi yang terkini serta eksklusif malah diundang ke acara-acara menarik.”

Khusus buat para pelanggan ONEMUSIC, kalian akan dikemaskini dengan maklumat terkini mengenai acara terbaru serta infomasi perihal artis domestik dan serantau yang melakukan jelajah kota, festival YouTube dan banyak lagi acara menarik.

Bersempena dengan pelancaran ONEMUSIC – My Social Entertainer hari ini, kami juga dalam pencarian peminat setia Jacky Cheung! Pemenang kempen ini akan dihadiahkan dengan tiket konsert, penginapan dan tiket penerbangan untuk dua orang untuk menyaksikan persembahan penyanyi hebat ini secara langsung tetapi bukan hanya satu, bukan dua, tetapi di TIGA bandar yang berbeza! Bukan hanya itu, mereka juga akan menerima dua set barangan premium rasmi, yang terdiri daripada t-shirt, beg tote, termos, botol dan topi.

Apa yang anda tunggu-tunggu lagi? Daftar untuk ONEMUSIC – My Social Entertainer menggunakan e-mel atau laman media sosial anda dan ia sememangnya mudah. Aplikasi ini terdapat dalam tiga pakej berbeza (BASIC, PLUS, dan PREMIUM) dan kini tersedia untuk dinikmati semua. Lebih menarik lagi, applikasi ini menyediakan tempuh percubaan dari Disember 2017 sehingga Mac 2018. Selepas itu, aplikasi ini hanya boleh diakses oleh pelanggan XOX.

Komen via Facebook

Komen