Ada Sebab Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat 

Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.

Carian Popular_Infographic_BM

Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.

Media Sosial_Produk Popular_BM

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita.

No Kategori Carian Tertinggi Menggunakan Kata Kunci
1 Pakaian Wanita Blaus, Jeans, Gaun Panjang, Gaun Pendek, Cheongsam
2 Mobil & Gajet iPhone, Samsung,Jam Pintar, Xiaomi
3 Permainan, Kanak-kanak

& Bayi

Pakaian Budak Perempuan, Pakaian Budak Lelaki, Pakaian Bayi, Tommee Tippee
4 Kasut Wanita Kasut, Kasut Sukan, Kasut Jenis Wedges, Sandal
5 Beg Wanita Beg Sangkut, Beg, Dompet, Beg Galas

Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:

No Kategori Produk Paling Popular Terjual
1 Kasut Wanita Kasut Terbuka
2 Permainan, Kanak-kanak & Bayi Set Pakaian Bayi
3 Perhiasan Rumah Set Hadiah Tupperware
4 Kesihatan & Kecantikan Set Solekan Mata Tahun Baharu Cina
5 Runcit & Haiwan Peliharaan KitKat Edisi Khas

Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo.

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

#WangWithShopee

Komen via Facebook

Komen

Apa Yang Menarik di Foodmarket – Gedung Satu Hentian Makanan Kampung

Dalam memperkembangkan hasil perniagaan Bumiputera yang berasaskan makanan tempatan, gedung makanan kering Foodmarket nampaknya semakin aktif dalam memperbanyakkan lagi variasi berasaskan makanan tradisi Malaysia di premis berkenaan.

Sejak dibuka pada Oktober tahun lalu, Foodmarket telah berjaya menempatkan lebih 300 produk makanan daripada lebih 40 usahawan sekali gus menunjukkan perkembangan positif industri perusahaan kecil dan sederhana tempatan.

Foodmarket

Antara produk makanan yang menjadi tarikan di Foodmarket ialah Bawang Goreng premium, lemang sushi sejuk beku, nasi dagang segera, kerepek ikan bersalut telur masin, pekasam daging dan banyak lagi. Foodmarket menawarkan lebih 50 jenis sambal, 12 jenis budu, 10 jenis Sambal Hitam Pahang, 8 jenis pekasam dan pelbagai aneka kerepek dan manisan tradisi yang pastinya membuatkan peminat makanan kampung menjadi rambang mata.

Pengarah Husam Waksa Sdn. Bhd. Anas Atarek Kamil berkata, Foodmarket diasaskan pada tahun 2016 melalui platform belian secara talian melalui lawan web www.foodmarket.com.my , melalui Kedai Foodmarket ini kami boleh menawarkan pengalaman yang lebih untuk pelanggan kami contohnya produk seperti sejuk beku dapat dijual dimana sebelum ini ada sekatan untuk produk sebegini di atas talian.

“Puding Raja yang menjadi makanan kegemaran daripada masyarakat Pantai Timur adalah antara produk istimewa di Foodmarket dan terkini kami menyediakan beberapa jenis kek dengan resepi unik yang hanya terdapat di Kedai Foodmarket”.

“Foodmarket hanya menawarkan produk yang unik dan sukar untuk didapati di kotaraya khususnya Kuala Lumpur dan usaha ini menjadi lebih menarik kerana kebanyakan produk yang dijual adalah diusahakan oleh orang kampung, suri rumah, ibu tunggal, asnaf zakat dan usahawan industri kecil yang seterusnya membantu untuk meningkatkan pendapatan seisi rumah mereka, atau dengan lebih mudah Foodmarket adalah perniagaan berasaskan keusahawanan sosial (social entrepreneurship),” katanya.

Lokasi pertama Foodmarket di Bandar Seri Permaisuri dibuka setiap hari dari jam 10 pagi hingga 10 malam.

Sementara itu, Pengurus Operasi Mohammad Khair Syahmy menambah mulai 1 Februari ini Foodmarket akan memperkenalkan pelbagai jenis kek istimewa seperti Kek Puding Raja Pahang, White Chocolate Cheese Cake, Jackfruit Cheese Cake, Malaysian Teh Tarik Cheese Cake dan banyak lagi. Kek berkenaan adalah hasil nukilan pakar pastri atau pembuat kek yang pernah menghasilkan pelbagai jenis kek untuk golongan DiRaja mahupun VVIP. Mereka adalah Mizie Roslan, Kunor dan Azah Nur.

Foodmarket

Bukan sekadar kek, malahan chef berkenaan juga turut meletakkan kuih-muih dan pastri ciptaan mereka yang kini boleh dinikmati oleh pelanggan Foodmarket.

Variasi produk makanan di Foodmarket dijual pada harga RM30 ke bawah yang juga boleh dibeli terus secara atas talian di laman web www.foodmarket.com.my dan juga Foodmarket bakal melancarkan aplikasi Foodmarket serta belian terus di laman Facebook tidak lama lagi.

“Kebanyakan produk yang ada di Foodmarket adalah hasil tangan suri rumah yang diusahakan secara kecil-kecilan dan ramai daripada mereka telah melalui transformasi dimana pihak kami membantu mereka untuk mempelajari asas-asas teknologi makanan secara skala kecil supaya ketahanan produk mereka boleh diperpanjangkan, proses memperbaiki label, rekabentuk dan aspek komersial. Kami gembira apabila melihat ada diantara mereka berkembang daripada mengusahakan di rumah dan kini sudah mempunyai bengkel kecil dan terpaksa menggunakan mesin kerana permintaan meningkat”.

“Ada juga diantara produk yang telah berjaya menembusi pasaran luar, menerusi premis kami di Jeddah, Arab Saudi,” kata Anas.

Cawangan sulung Foodmarket ini terletak di atas lokasi seluas 600 kaki persegi yang dihiasi dengan mural Istana Kenangan, Perak serta dihias cantik dengan konsep vintaj menggunakan tingkap-tingkap kayu lama dari Perlis.

Foodmarket bakal membuka sebuah lagi cawangannya di Denai Alam tidak lama lagi.

Info Foodmarket
Alamat: Foodmarket, No 17 Jalan Dwitasik, Dataran Dwitasik, Bandar Seri Permasuri, Kuala Lumpur.
No telefon: 019-666.4889
Email: [email protected]
Laman web: www.foodmarket.com.my
Instagram: @food.market
Facebook: www.facebook.com/foodmarket.my

Trivia Foodmarket
1. Cawangan pertama Foodmarkert di Bandar Seri Permasuri dibuka selepas dua tahun laman web Foodmarket dilancarkan.
2. Kesemua produk yang ada di Foodmarket adalah Halal.
3. Pelanggan Foodmarket juga datang dari Sabah, Sarawak, Brunei, Singapura dan juga Thailand.
4. Setiap usahawan yang ingin meletakkan produk makanan mereka di situ perlu mempunyai keunikan dan ciri-ciri Malaysia.
5. Foodmarket menyediakan khidmat nasihat seperti pembungkusan dan penjenamaan sesebuah produk kepada usahawan yang memerlukan.

#foodmarket
#foodmarketsiore
#pinkdurian

Komen via Facebook

Komen

Yang Anda Perlu Tahu Tentang Uptown Puchong Night Bazaar

Baru-baru ini, Budiey bersantai di sebuah uptown atau lebih dikenali sebagai bazar larut malam yang terletak di Puchong. Jauhkan, dari Batu Caves ke Puchong, punyalah nak cari tempat lepak yang tengah ‘in’ sekarang ni. Walhal kat Batu Caves pun ada je uptown. Haa, mesti ada alasan tersendiri mengapa Budiey pilih untuk ke Puchong untuk makan-makan dan hangout kan.

Uptown Puchong Night Bazaar

Diperkenalkan oleh seorang kawan, Uptown Puchong Night Bazaar sebenarnya ada keistimewaan tersendiri. Memang luar biasa sebab tak macam uptown yang kita selalu pergi tu. Ia dibina dalam sebuah bangunan berbumbung, jadi kalau lah kata hujan lebat dan ribut petir tu, tak terjejas sangat sebab keadaan dan suasana masih terkawal dan aman tenteram. Takde kalut nak cari tempat berlindung. Jangan tak tahu, mungkin sebab itulah uptown ini menjadi pilihan di kalangan penduduk dari Shah Alam, Serdang, Putrajaya dan Kuala Lumpur.

Uptown Puchong Night Bazaar atau nama ringkasnya (UPNB) ini telah diuruskan oleh syarikat Mayfair Assets Sdn. Bhd. dan dengarnya lokasi ini mendapat sambutan yang sangat menggalakkan dari orang ramai. Budiey perhatikan, memang ramai yang datang sini sebab dapat membeli belah, makan-makan, berkaraoke dan buat aktiviti sosial yang lain. Pendek kata, kat Uptown Puchong Night Bazaar ni semua ada. Nak dapat apa sahaja, semua ada kat sini.

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar yang diuruskan oleh Mayfair Assets Sdn. Bhd. telah beroperasi selama 3 tahun. Oh dah lama rupanya. Budiey je baru perasan kewujudan uptown ni. Dari temubual dengan beberapa orang yang lalu lalang dan bersantai di sini, mereka senang untuk datang sini sebab suka dengan kemudahan yang disediakan seperti ruang parkir percuma, WIFI percuma, surau, kawalan keselamatan 24 jam serta ratusan kedai dengan pelbagai produk jualan.

Dari sudut yang lain, uptown ini menjadi pusat untuk penjual berniaga dengan selesa dan dengan bayaran sewa yang sangat murah. Sekaligus ia bertujuan menjana ekonomi sekali gus meningkat pendapatan di kalangan usahawan menerusi barangan yang ditawarkan. Dengan suasana yang meriah, cantik dan selesa ia juga berpotensi untuk menjana pendapatan menyebabkan ramai peniaga Melayu mencuba nasib menghidupkan uptown itu yang beroperasi dari pukul 3 petang sehingga 3 pagi.

Wow… sampai jam 3 pagi… maksudnya, kalau korang nak cari barang-barang keperluan di waktu kedai lain tutup, haa, lokasi ni memang jadi alternatif lain. Katakanlah korang nak cari screw driver atau apa sahaja peralatan keperluan di masa terdesak, Budiey rasa kat sini semua ada disediakan. Tak payah nak pergi ke tempat lain lagi dah. Budiey dapat tahu, kadar sewa yang dikenakan sangat murah sebab ianya di bawah RM3,000.

Uptown Puchong Night Bazaar

Terdapat banyak sekali kemudahan disediakan untuk peniaga kat sini. Setiap penyewa contohnya seperti gerai makanan, pihak pengurusan menyediakan kesemua kelengkapan dapur jadi vendor hanya perlu bawa bahan masakan sahaja. Begitu juga dengan sewaan gerai, peniaga diberikan kelengkapan sepenuhnya bagi memudahkan mereka berniaga dengan hanya membawa barang jualan sahaja.

Kepada korang yang berminat untuk berniaga di sini, Budiey nak sarankan ini adalah lokasi yang strategik dan sesuai. Difahamkan terdapat hampir 400 unit ruang kedai di dalam bangunan yang berkeluasan bermula dari 8 x 8 yang boleh disewa dengan harga semurah RM 2000 sebulan.

Dengan bayaran semurah itu, anda disediakan lokasi ruang meniaga dengan kanopi di bahagian luar bangunan Uptown Puchong Night Bazaar yang dipanggil Sepang Walk. Budiey perhatikan kat sini, korang boleh meniaga apa sahaja seperti burger, jagung bakar, pakaian dan sebagainya.

rPakej yang ditawarkan kepada peniaga di Sepang Walk ini juga cukup menarik. Apa yang menarik disini adalah pihak pengurusan juga akan membantu kepada para peniaga di sini dari segi pengiklanan dan promosi.

Pastinya ada sebab kenapa Uptown Puchong Night Bazaar terus menjadi pilihan utama oleh masyarakat sehingga hari ini.

Apatah lagi pada hujung minggu atau musim perayaan, Uptown Puchong sering sesak dengan orang ramai membeli-belah di bazar yang menawarkan pelbagai jenis barangan pada harga murah dengan suasana cukup nyaman.

Pelbagai jenis barangan ditawarkan di sana bermula daripada pakaian termasuk kanak-kanak, barang perhiasan, aksesori kereta, perkakasan rumah sehingga ke salon gunting rambut sekaligus lokasi sesuai untuk membeli-belah seisi keluarga.

Uptown Puchong Night Bazaar

Budiey mencuba makan Shellout yang menjadi menu popular di medan selera. Fuh! Sedap dan sangat murah! Budiey pasti datang lagi ke sini untuk menikmati Shellout bersama keluarga pula.

Menurut Pengurus Acara, Shafiq Mansor, Pengurus Acara Mayfair Assets Sdn. Bh., Uptown Puchong merupakan uptown pertama di negara ini yang berkonsep moden dan tersusun. Kemas je, sejuk mata memandang. Nak membeli belah pun tak rimas sangat. Uptown yang berbumbung dan berhawa dingin lebih memudahkan urusan membeli belah dan bagi memberi kelesaan pengunjung membeli-belah atau menjamu selera tanpa perlu risau dengan keadaaan cuaca.

Katanya lagi, bagi memberi pelbagai pilihan, Uptown Puchong itu memiliki 400 unit kedai di dalam dan 150 unit di luarnya.

“Orang ramai tidak perlu risau jika hendak beli apa jua barang ketika tengah malam. Produk-produk elektrik pun turut dijual di sini. Bagi yang gemar lepak waktu malam, kami juga menyediakan perkhidmatan bilik karaoke selain skrin LCD besar di ruang legar medan selera. Malah setiap bulan, kami juga sentiasa mengadakan pelbagai aktiviti menarik seperti pertandingan karaoke dan pameran kucing,” katanya.

Soal keselamatan jangan risau dan ragu, malah UPNB mempunyai pasukan pengurusan dan acara ‘In house’ sendiri yang bertanggungjawab untuk penjenamaan dan peningkatan promosi.

Shafiq menambah, bagi peniaga di medan selera, pihaknya telah menyediakan kelengkapan dapur jadi apabila mereka hanya perlu bawa bahan masakan sahaja.

“Lebih menarik lagi, ada ruang untuk disewa bagi sebarang khas dengan harga berpautan seperti kawasan lapang di belakang untuk jualan gedung.

Shafiq juga memberitahu, pengunjung yang hadir ke Uptown Puchong tidak perlu risau kerana bayar parker adalah percuma dan banyak lot tersedia.
Ujarnya, ini menyebabkan suasana tidak menjadi sesak dan terurus malah terdapat pengawal keselamatan yang menjaga lalu lintas.

Sesiapa yang nak anjurkan event seperti ini boleh juga berhubung dengan pihak pengurusan di talian 03-77224372 atau emel sebarang pertanyaan ke [email protected]

Ini Cara Nak Tahu Kasut Original atau Palsu

Budiey sempat mencuri masa untuk jalan-jalan di sekitar Uptown Puchong Night Bazaar dan mendapati ada sebuah kedai kasut yang pernah disinggahi oleh Ratu Rock Ella iaitu KRU WORD SHOES yang terletak di Lot B17 & B18.

Budiey lihat banyak sekali kasut-kasut murah yang bermutu tinggi kat sini dan tertarik hati untuk membelinya. Pengunjung boleh memilih kasut-kasut sukan yang bermula daripada saiz 36 hingga 45 dimana produk hasil buatan China ini sering menjadi tumpuan ramai. Jadi korang yang berminat nak beli kasut berjenama bolehlah singgah ke KRU Shoes World ini. Budiey sendiri memang rambang mata sebab tak tahu nak pilih yang mana satu.

Kat situ, Budiey sempat borak-borak dengan tuan milik kedai ini. Banyak tips dan info Budiey dapat dan timba dari pengalaman beliau. Termasuklah cara nak kenal dan tahu samada kasut tu original ke tak.

Kalau nak tahu, macam-macam koleksi kasut ‘berjenama’ yang berpatutan dan kualitinya terjamin. Budiey suka kasut jenama Adidas, jadi Budiey pun rembatlah satu sebab ia sesuai sangat untuk dipakai semasa menghadiri event yang kasual. Pilihan warna kegemaran adalah biru. Haaa, cantek dan cun!

Uptown Puchong Night Bazaar

Kepada korang yang suka berkaraoke tu, haaa, kat sini juga terdapat pusat karaoke untuk korang melalak dan test power vokal korang. Selepas makan, ronda-ronda cari barang, apa kata korang datang sini untuk berhibur sambil bersantai bersama keluarga.

Selain itu pada ruangan di mana wujudnya lukisan graffiti yang berwarna warni anda boleh menyewa ruang berukuran 8 x 8 pada harga RM5 sehari.

Uptown Puchong Night Bazaar

Dikhabarkan akan dibina kawasan permainan kanak-kanak berbumbung disini. Sambil si ibu membeli belah, anak-anak boleh lah bermain-main disini nanti. Turut disediakan ruang khas yang boleh disewa dengan harga yang cukup berpatutan jika anda ingin mengadakan sebarang acara seperti festival jualan atau jualan gedung.

Menurut mereka, Uptown Puchong Night Bazaar ni adalah bazaar malam terbaik pernah saya kunjungi. Lokasi strategik, kemudahan setanding pusat pusat membeli belah, pilihan produk yang banyak menjadikan bazaar ini sesuai dijadikan pusat sehenti untuk anda sekeluarga.

Uptown Puchong Night Bazaar

LOKASI UPTOWN PUCHONG NIGHT BAZAAR

PT 39303, JALAN PUCHONG,
TAMAN MERANTI JAYA,

47100 PUCHONG, SELANGOR
WAZE/GOOGLE MAPS: UPTOWN PUCHONG NIGHT BAZAAR

WAKTU OPERASI
6 PETANG – 3 PAGI (SETIAP HARI)

TELEFON
03-77224372
03-77251927
016-4449657
016-2019657

EMAIL
[email protected]

LAMAN WEB RASMI
www.uptownpuchong.com

LAMAN FACEBOOK RASMI
www.facebook.com/Uptownpuchong

LAMAN INSTAGRAM RASMI
www.instagram.com/uptownpuchongnightbazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Uptown Puchong Night Bazaar

Komen via Facebook

Komen

Hanya RM5, McCafe Kini Semarakkan Budaya Kopi di Malaysia

McCafé Tawar Kopi Istimewa dengan Harga Berpatutan pada Bila-bila Masa, Dimana Jua

Kini rakyat Malaysia boleh menikmati kopi yang enak, berkualiti tinggi dengan nilai hebat

Seiring dengan perkembangan budaya kopi atau ‘coffee culture’ dalam kalangan rakyat Malaysia, McDonald’s Malaysia memperbaharui McCafé sebagai sebahagian daripada komitmennya untuk menyediakan kopi premium istimewa kepada para peminat kopi dengan harga yang berpatutan pada bila-bila masa.

PHOTO 1 - Opening Gambit - officiating with an intro of new McCafe cup design

Dibuat daripada 100% biji kopi Arabica berkualiti premium, dikisar segar dan disediakan khas oleh barista terlatih, McCafé menawarkan kopi yang cukup enak bermula dengan harga serendah RM5.

PHOTO 11 - Mocha Kau Bahagia song performed by Haqiem Rusli

PHOTO 3 - Celebrating the Malaysian love for coffee with McCafe

McCafé kini boleh didapati di kaunter hadapan dan restoran drive-thru McDonald’s. Tidak lama lagi, pelanggan juga boleh menikmati McCafé di rumah menerusi perkhidmatan McDonald’s McDelivery.

Menurut Azmir Jaafar, pengarah urusan dan rakan operasi McDonald’s Malaysia, McCafé memainkan peranan penting dalam aspirasi McDonald’s untuk menyediakan kopi premium berkualiti tinggi kepada orang ramai. Peranan ini juga bertujuan untuk meraikan kecintaan rakyat Malaysia terhadap kopi dengan menyediakan pengalaman yang berharga dan menyenangkan sementara para pelanggan menikmati secawan kopi kegemaran mereka di McCafe.

“Dengan budaya kopi premium yang semakin popular dalam kalangan generasi muda di Malaysia, ini merupakan peluang McDonald’s untuk turut serta dalam berkongsi kegembiraan sebegini dengan mempertingkatkan lagi nilai yang ada pada McCafé.

“Kami sedar bahawa kopi yang enak tidak semestinya mahal dan fokus kami adalah untuk menyediakan persekitaran yang terbuka, selesa dan mesra dimana orang ramai boleh menikmati secawan kopi premium berkualiti tinggi dengan senang hati,” tambah beliau.

PHOTO 12 - Mocha Kau Bahagia cast - Farah Nabilla

Azmir turut menyatakan bahawa masih terdapat peluang pertumbuhan bagi pasaran ini walaupun terdapat banyak rangkaian kedai kopi di pasaran.

“Kami memiliki lebih 200 cawangan McCafé di Malaysia yang terus berkembang maju. Dengan budaya kopi yang semakin berkembang, kami berhasrat untuk mengambil peluang menembusi pasaran tempatan serta memperluaskan lagi kemampuan kami dan memperbaharui tawaran menu yang lebih menarik pada tahun mendatang,” tambah beliau yang menyatakan bahawa keuntungan McCafé terus meningkat.

Bagi meraikan pembaharuan McCafé ini, McDonald’s telah bekerjasama dengan Media Prima Berhad untuk menerbitkan drama mini empat episod bertajuk Mocha Kau Bahagia. Menampilkan Syafiq Kyle, Farah Nabillah, Syazwan Zulkifli, Issey Fazlisham dan Meera James, drama ini mengisahkan tentang cinta tiga segi diantara tiga krew restoran McDonald’s dalam mengharungi kehidupan seharian bekerja di restoran perkhidmatan segera ini.

Drama ini mula ditayangkan di TV3 pada 1 November 2017, dengan episod akhir dijadualkan pada 2 Disember 2017.

Semasa majlis pelancaran, 10 peminat McDonald’s yang terpilih telah diberi kesempatan untuk menghadiri tayangan awal episod akhir drama ini dan sesi bertemu peminat yang diadakan secara eksklusif bersama Syafiq, Farah dan Syazwan.

McCafé Masterclass turut diadakan semasa majlis ini, dimana tetamu yang hadir diberikan penerangan tentang pelbagai jenis kopi dan perkongsian menarik tentang kesesuaian kopi dan kek yang ingin dinikmati.

Sesi pembuatan seni kopi juga dikendalikan oleh barista McCafé khas untuk untuk lima pemenang Fun Quiz semasa majlis ini.

PHOTO 10 - Exclusive Premier of Mocha Kau Bahagia

PHOTO 13 - Mocha Kau Bahagia cast, Syafiq Kyle

PHOTO 14 - Mocha Kau Bahagia cast - Syazwan Syamil

PHOTO 15 - Mocha Kau Bahagia casts autograph signing with Fans

PHOTO 2 - Chit Chat Session with Azmir Jaafar, Melati Abdul Hai & Q&A with the casts of Mocha Kau Bahagia

PHOTO 4 - Mocha Kau Bahagia casts sharing their thoughts on their best McCafe experiences

PHOTO 5 - McCafe Masterclass Quiz

PHOTO 6 - Winners of Masterclass Quiz who get to try McCafe Coffee Art class

PHOTO 8 - Melati Abdul Hai

PHOTO 9 - McCafe Coffee Art class

Komen via Facebook

Komen

Apa Yang Enak di SF COFFEE Sempena Perayaan Ni?

SF Coffee menyediakan menu perayaan enak sehingga hujung tahun ini di kesemua 38 buah outletnya di seluruh Semenanjung Malaysia.

Sajian bertemakan “In The Mood For Celebration” ini merupakan menu perayaan SF Coffee yang menampilkan cita rasa yang sesuai dengan perayaan seperti butterscotch, ayam Belanda dan kranberi.

SF Coffee Festive Menu

SAJIAN MENU ENAK SF COFFEE MENGGAMIT SUASANA PERAYAAN

Barista di SF Coffee juga menampilkan rangkaian minuman istimewa iaitu Butterscotch Macchiato sebagai hidangan perayaan minuman Macchiato Latte yang dicampur dengan Butterscotch, lengkap dengan sos karamel penuh berkrim.

Dengan harga bermula antara RM13 hingga RM16.50, minuman ini dihidangkan panas, sejuk juga dalam bentuk Frisco Frappé, eksklusif dari SF Coffee.

Signature Frisco Frappe Butterscotch Macchiato copy

Butterscotch Macchiato amat sedap apatah lagi jika digandingkan dengan juadah Creamy Turkey Pasta baru yang menampilkan pasta penne, daging ayam Belanda, cendawan butang serta tomato ceri dalam sos krim seenak rasa, ditaburi cebisan ayam rangup, keju Parmesan dan daun parsli, bagi membawakan juadah perayaan yang lazat lagi menyelerakan.

Satu lagi hidangan perayaan yang sememangnya memikat rasa ialah Merry Turkey Focaccia – mengandungi gulungan isi ayam Belanda serta keju cheddar semula jadi yang ditaburkan di atas lapisan salad dan tomato dengan sapuan sos kranberi yang melengkapi sentuhan suasana percutian kali ini. Kedua-dua pasta dan sandwic ini boleh dinikmati dengan harga RM18.90 setiap satu.

SF Coffee Butterscotch Macchiato that are served in either Hot or Iced or its signature Frisco Frappe copy

“Di SF Coffee, akhir tahun adalah merupakan waktu yang istimewa, maka sebab itu kami menjadikan outlet kami sebagai tempat yang lebih istimewa untuk pelanggan kami beramah-mesra serta bertukar-tukar hadiah sambil menikmati kopi istimewa. Kami juga memastikan mood yang sesuai untuk sambutan musim perayaan ini dengan menjadikan suasana lebih meriah dan menarik,” kata Koo Sue San, Pengurus Besar San Francisco Coffee.

Bagi yang mencari hadiah istimewa untuk penggemar kopi, mereka boleh memilih mana-mana biji kopi segar di dalam beg 100g bernilai RM12.75 secara percuma dengan setiap pembelian bekas minuman SF Coffee Graffiti, yang dijual pada harga RM75.90.

Untuk butiran lanjut mengenai promo perayaan dan menu, para pelanggan boleh melayari laman Instagram dan Facebook SF Coffee atau laman web SF Coffee di www.sfcoffee.com.

Merry Turkey Focaccia Sandwich copy

Iced Butterscotch Macchiato copy

Hot Butterscotch Macchiato copy

Creamy Turkey Pasta copy

Creamy Turkey Pasta and Merry Turkey Pasta copy

Komen via Facebook

Komen

Watsons Kini Berwajah Baru

A new shopping experience awaits Watsons customers with its latest Watsons store opening, at Level 3, Mid Valley Megamall. The second Watsons store in Mid Valley Megamall aims to provide a more seamless and convenient shopping experience by introducing a wider product variety that engages the shoppers in providing the latest beauty tips and offers.

This new store opening was graced by Caryn Loh, General Manager and Country Head, Watsons Malaysia, Rennie Lee, General Manager – Megamall and Perry Ong, Country Manager, Malaysia and Brunei, Mastercard.

An All-New Shopping Experience At Watsons Mid Valley Megamall With Seamless Payment

During the launch, the new Mastercard Contactless payment system was also introduced, providing a whole new seamless, fast, secure and hassle-free shopping experience. Launched at the new store in Mid Valley Megamall, the latest payment option enables shoppers at Watsons to use their Mastercard debit or credit card or contactless-enabled device with just a tap on a contactless terminal.

Apart from simplicity and speed, Mastercard Contactless provides peace of mind by offering a safe way to pay, supported with multi-layered security. Watsons’ customers will also receive instant rebates and exclusive offers in-store and online during the campaign launch period.

“Watsons partnership with Mastercard delivers a seamless and unique customer shopping experiences, which are hassle and worry-free. The objective of the partnership is to advocate and drive shoppers to go for a cashless and contactless customer experience with Watsons using Mastercard Contactless. Mastercard provides state-of-the-art technology that matches Watsons’ DNA which focuses on delivering latest innovations to suit customer needs”, said Caryn Loh 罗宝霞, General Manager and Country Head of Watsons Malaysia.

“More and more Malaysians today are enjoying the speed, convenience and security that come with contactless payments, where we have seen growth in transactions in the hundreds of thousands. Our collaboration with Watsons, a leading health & beauty retailer in Asia, adds further excitement to the mix, by providing attractive rewards that will further enliven the overall shopping experience. Together with Watsons, Mastercard is committed to make payments seamless and safe whilst also promoting emerging payments which offer an ideal solution to tackle everyday transactions in seconds, with a just a tap,” said Perry Ong, Country Manager, Malaysia and Brunei, Mastercard.

Watsons’ shoppers can enjoy an instant rebate of RM10 with minimum spend of RM100 when using their Mastercard Contactless card at any Watsons store nationwide from now onwards, where it is applicable to the first 20,000 customers. Apart from contactless offers, Watsons will also offer Mastercard cardholders free delivery with a minimum purchase of RM50 for the first 20,000 customers that shop on watsons.com.my or via the Watsons mobile app. Besides that Watsons VIP member can also enjoy exclusive deals via Watsons Mobile App on every Wednesday.

Members of the media and the blogger community were treated to a sneak preview tour of the new Watsons store in Mid Valley Megamall.

Komen via Facebook

Komen

Leave Nothing but The Smell With Vein Perfume Range

Having the ultimate desire to have such a great smell at all times regardless of where you are, especially when living under the scorchingly warm weather makes everyone prefer any perfumes not only with authentic smell but also long-lastingness.

As the economic predicament factors in one’s choices for affordably and reasonably priced perfumes, maintaining the great quality and authenticity of each signature smell is also of equally important for purchases with great values.

Vein No.4 Art2-01

VEIN, a new and grown-up company with an attainable ambition to take health and beauty products to another different level that caters perfectly to everyone’s needs, vehemently understands the needs of everyone to pleasantly smell fresh and great at all times.

VEIN assures and delivers this promise to everyone not only with affordable prices but also with an assured degree and indisputable level of great quality for the smells of sensuality, sexiness, joyfulness and masculinity which are personified characteristics elegantly bottled in each of our products.

VEIN introduces inspired perfumes from designer’s brands that crafted with an unwavering eye and attention to details with our compliant in-house manufacturing to business standards in order to maintain and monitor the end quality of our products. It also delivers only selected and premium quality fragrance oil, lavishly imported from the land of Monarchy, beautiful England, carefully handmade with love to provide a touch of a kind from VEIN.

Vein No.2 Art-01

Ingrained in a bottle of elegance with its masterfully-crafted designs, VEIN’s perfumes are made for posh and lavish spirit to be used during daylight and at night-time. Enduring every day’s lives with travel and pocket-sized as well as Muslim-prayers-friendly perfumes, makes VEIN your only ultimate choice.

VEIN’s secret ingredient? It doubles the fragrance concentration to maintain the smell of the perfumes to be long-lasting up to 8 hours. So, that u can smell great all-day long without any frowning worries.

VEIN has also been certified by Melaka Biotechnology Corporation for Chemical Test and passed all the tests.

More info: www.veinbazaar.com

Vein Perfume Range

Komen via Facebook

Komen