Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Menonton Filem TOMB RAIDER

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 7 Mac 2018 (Hari Rabu) di GSC Mid Valley.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul TOMB RAIDER. Sebuah filem yang penuh dengan babak-babak dengan aksi yang mengujakan.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem TOMB RAIDER yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Filem terbaru TOMB RAIDER diadaptasi berdasarkan sebuah video game popular dengan karakter yang sama seperti filem sebelumnya yang pernah mengegarkan pawagam pada tahun 2013 yang dilakonkan oleh Angelina Jolie. Namun kali ini, filem ini menampilkan pelakon cantik Alicia Vikander yang memegang watak Lara Craft.

Lara Craft ditemani dan dibantu oleh Lu Ren yang dilakonkan oleh Daniel Wu.

Filem ini menceritakan usaha Lara Craft yang mencari ayahnya yang hilang secara misteri. Dengan jiwa yang berani dan semangat juang yang tinggi, Lara Craft menempuh pelbagai cabaran untuk menjayakan misinya kali ini. Jadi, apa kata korang saksikan sendiri kisah selanjutnya ya.

Filem TOMB RAIDER akan ditayangkan di pawagam mulai 8 Mac 2018, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

Filem TOMB RAIDER

Sinopsis Filem TOMB RAIDER :

Lara Croft is the fiercely independent daughter of an eccentric adventurer who vanished when she was scarcely a teen.  Now a young woman of 21 without any real focus or purpose, Lara navigates the chaotic streets of trendy East London as a bike courier, barely making the rent.  Determined to forge her own path, she refuses to take the reins of her father’s global empire just as staunchly as she rejects the idea that he’s truly gone.  Advised to face the facts and move forward after seven years without him, even Lara can’t understand what drives her to finally solve the puzzle of his mysterious death.

Leaving everything she knows behind, Lara goes in search of her dad’s last-known destination: a fabled tomb on a mythical island that might be somewhere off the coast of Japan.  But her mission will not be an easy one; just reaching the island will be extremely treacherous.  Suddenly, the stakes couldn’t be higher for Lara, who—against the odds and armed with only her sharp mind, blind faith and inherently stubborn spirit—must learn to push herself beyond her limits as she journeys into the unknown.  If she survives this perilous adventure, it could be the making of her, earning her the name tomb raider.

From Warner Bros. Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, “Tomb Raider” is the story that will set a young and resolute Lara Croft on a path toward becoming a global hero.  The film stars Oscar winner Alicia Vikander (“Ex Machina,” “The Danish Girl”) in the lead role, under the direction of Roar Uthaug (“The Wave”), with Oscar-winner Graham King (“The Departed”) producing under his GK Films banner. The executive producers are Patrick McCormick, Denis O’Sullivan and Noah Hughes.

“Tomb Raider” also stars Dominic West (“Money Monster,” “300”), Walton Goggins (“The Hateful Eight,” “Django Unchained”), Daniel Wu (AMC’s “Into the Badlands”) and Oscar nominee Kristin Scott Thomas (“The English Patient”).

Uthaug directed from a script by Geneva Robertson-Dworet and Alastair Siddons, story by Evan Daugherty and Robertson-Dworet. The director’s behind-the-scenes creative team included director of photography George Richmond (“Mission: Impossible – Rogue Nation”); production designer Gary Freeman (“Maleficent”); Oscar-nominated editor Stuart Baird (“Skyfall,” “Gorillas in the Mist”) and editor Michael Tronick (“Suicide Squad”); Oscar-winning costume designer Colleen Atwood (“Fantastic Beasts and Where to Find Them”) and costume designer Timothy A. Wonsik (assistant costume designer, “Free State of Jones,” “Iron Man 3”). The music is by Tom Holkenborg (“Mad Max: Fury Road”).

Warner Bros. Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures present, a Square Enix production, a GK Films production, “Tomb Raider.” Set for release beginnin March 16, 2018, the film will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company, and in select territories by MGM.

Filem TOMB RAIDER

Peraduan Tayangan Premiere Filem TOMB RAIDER

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

7 Mac 2018 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Sebanyak 120 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TombRaiderMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TombRaiderMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan 2 pelakon yang membawa watak utama dalam filem ini.
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem TOMB RAIDER  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

6 Mac 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 8 Mac 2018 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia  follow Instagram: www.instagram.com/warnerbrosmalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Filem TOMB RAIDER

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem DEATH WISH

Hai semua pembaca setia…. buat korang semua kaki wayang sekalian, Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem aksi yang cukup dramatik berjudul DEATH WISH.

DEATH WISH

Budiey ada 60 pass untuk korang melihat pelakon ini dan seterusnya menonton filem ini di TGV 1 Utama pada 28 Februari ini.

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Kalau nak tahu, filem arahan Eli Roth ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 1 Mac 2018. Filem ini adalah sebuah filem yang bergenre aksi tahun 2018 ini.
Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak aksi mengujakan ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 1 Mac 2018, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer DEATH WISH yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre aksi ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Sinopsis Filem DEATH WISH

Filem ini menceritakan tentang kisah seorang juru bedah bernama Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) yang ingin balas dendam akibat pembunuhan kepada isterinya (Elisabeth Shuedan serangan ganas kepada anaknya (Camila Morrone) yang masih belajar di rumahnya. Sebagai ketua keluarga, Paul mengambil keputusan untuk memburu penyerang keluarganya untuk mencari keadilan kerana di kawasan tersebut iaitu, Chicago, polis dianggap melindungi kejahatan.

Seiring terbunuhnya para penjahat oleh orang tanpa identiti menarik perhatian media, kota ini bertanya-tanya apakah pembalas kematian ini adalah malaikat penjaga atau Grim Reaper?(Malaikat Pencabut Nyawa)

Peraduan Tayangan Premiere Filem DEATH WISH

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 60 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
28 Februari 2018 (Rabu)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.15 malam

Tempat:
TGV 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere DEATH WISH – Budiey.com. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #DeathWishMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #DeathWishMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan seorang pelakon utama dalam filem DEATH WISH

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere DEATH WISH – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem DEATH WISH

Tarikh tutup peraduan:

27 Februari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 1 Mac 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

DEATH WISH

DEATH WISH

DEATH WISH

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Menonton Filem GAME NIGHT

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere GAME NIGHT – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 21 Februari 2018 (Hari Rabu) di TGV 1 Utama.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul GAME NIGHT. Sebuah filem yang penuh dengan babak-babak yang cukup mencuit hati.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem GAME NIGHT yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Filem GAME NIGHT akan ditayangkan di pawagam mulai 1 Mac 2018, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

GAME NIGHT

Sinopsis Filem GAME NIGHT :

Jason Bateman (the “Horrible Bosses” films, “Arrested Development,” “Ozark”) and Oscar nominee Rachel McAdams (“Spotlight,” “Dr. Strange”) team up in New Line Cinema’s action comedy “Game Night.”

Bateman and McAdams star as Max and Annie, whose weekly couples game night gets kicked up a notch when Max’s charismatic brother, Brooks, arranges a murder mystery party, complete with fake thugs and faux federal agents. So, when Brooks gets kidnapped, it’s all part of the game…right? But as the six uber-competitive gamers set out to solve the case and win, they begin to discover that neither this “game”—nor Brooks—are what they seem to be.

Over the course of one chaotic night, the friends find themselves increasingly in over their heads as each twist leads to another unexpected turn. With no rules, no points, and no idea who all the players are, this could turn out to be the most fun they’ve ever had…or, it’s game over.

Also starring are Billy Magnussen (“Bridge of Spies,” “American Crime Story”), Sharon Horgan (“Catastrophe”), Lamorne Morris (“New Girl”), Kylie Bunbury (“Pitch”), Jesse Plemons (“Black Mass,” TV’s “Fargo”), Danny Huston (“Wonder Woman,” “X-Men Origins: Wolverine”), Chelsea Peretti (“Brooklyn Nine-Nine”), with Michael C. Hall (“Dexter,” “Six Feet Under”) and Kyle Chandler (“Manchester by the Sea,” “Bloodline”).
“Game Night” was directed by John Francis Daley & Jonathan Goldstein, marking their second film as co-directors, following the comedy “Vacation.”

The film was written by Mark Perez (“Accepted”), and produced by John Davis (“Joy”), Jason Bateman, John Fox (“The Blacklist”), and James Garavente (“Bad Words”). Toby Emmerich, Richard Brener, Michael Disco, Dave Neustadter, and Marc S. Fischer served as executive producers.
The behind-the-scenes team included director of photography Barry Peterson (“Central Intelligence,” “We’re the Millers”), Oscar-nominated production designer Michael Corenblith (“How the Grinch Stole Christmas,” “Apollo 13”), editors Jamie Gross (“Vacation”), Gregory Plotkin (“Get Out”) and David Egan (“Mystery Science Theater 3000: The Return”), and costume designer Debra McGuire (“Vacation,” “Ted”). The music was composed by Cliff Martinez (“The Foreigner,” “War Dogs”).

The film will be released worldwide beginning 1 March, 2018.

New Line Cinema presents a Davis Entertainment/Aggregate Films Production, “Game Night,” distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.
www.gamenight-movie.net

Peraduan Tayangan Premiere Filem GAME NIGHT

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

21 Februari 2018 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

TGV 1 Utama

Sebanyak 120 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere GAME NIGHT – Budiey.com di TGV 1 Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #GameNightMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #GameNightMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan 2 pelakon yang membawa watak utama dalam filem ini.
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem GAME NIGHT  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Premiere GAME NIGHT – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

20 Februari 2018 (Hari Selasa)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 1 Mac 2018 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem GAME NIGHT

Filem GAME NIGHT

Filem GAME NIGHT

Filem GAME NIGHT

Komen via Facebook

Komen

Menangi Trip 5H4M Trip Hollywood 91st OSCARS® Red Carpet In Los Angeles

STAND A CHANCE TO WIN A TRIP OF A LIFETIME TO NEXT YEAR’S 91ST OSCARS® RED CARPET IN LOS ANGELES

The Oscars® Red Carpet And The 90TH Annual Academy Awards® Will Broadcast ‘Live’ And Exclusively On HBO On March 5 From 7.30am

Download high-res images here

Watch:

The 90th Oscars® on HBO Trailer

HBO Asia Oscars® Contest Trailer

MALAYSIA, February 9, 2018 – HBO Asia, the home of the Oscars® in Asia (#HBOAsiaOscars2018) for the fourth year, delivers the ultimate Oscars® experience ‘live’ and exclusive across multiple screens on TV and connected mobile devices on HBO Asia’s network of channels and online platforms. On Monday, March 5, The 90th Academy Awards® will be broadcasted ‘live’ and exclusively on HBO (Astro Ch 411 / HD 431) starting with the Oscars®Red Carpet ‘Live’ from 7:30am followed by The 90th Academy Awards® ‘Live’ at 9am. Both programs will encore that same night on HBO at 7pm and 8pm respectively.

HBO Asia Oscars® contest

Fourteen lucky winners of the 2017 Oscars® contest will be in Los Angeles on a five-day all-expense paid Hollywood trip to watch the red carpet live at the 90th Annual Academy Awards®.

This year, HBO Asia is once again giving viewers the opportunity to win seven pairs of tickets in the HBO Ultimate Oscars® Experience Contest. This opportunity of a lifetime includes watching the Oscars® red carpet live and attending the Oscars® viewing party at the 91st Annual Academy Awards® in 2019. Also included are round-trip airfares to Los Angeles, 5D4N hotel accommodation, VIP tour of an iconic Hollywood studio, private horse riding tour through the Hollywood hills, private tour of iconic Hollywood landmarks and a three-course dinner at a celebrity restaurant.

La La Land

To participate, viewers would need tune-in to any Oscar® movies showing on HBO (Astro Ch 411 / HD 431), look out for the HBO Ultimate Oscars® Experience Contest icon and log-on to www.hboasia.com/oscars to answer two contest questions as creatively as possible. More information can be found at www.hboasia.com/oscars from February 10 onwards.

Other Oscar®-related Contests in the Region:

 

HBO SENTRAL RED CARPET MOMENT CONTEST

Country: Malaysia

Contest Duration: Now – 16 February 2018

Take ONE full-length photo of yourself in your best red carpet-worthy outfit and upload onto your Instagram account with the following hashtags: #RedCarpetMoment, #HBOSentral4 and #HBOAsia. Top 11 photos with the most “likes” wins.

Prizes: 1 Grand Prize consisting of a DJI Osmo Handheld Camera and a set of exclusive Oscar® merchandize as well as 10 sets Consolation Prizes of exclusive Oscar® merchandize.

Log on to www.astro.com.my/astrocircle for more information.

WATCH AND WIN WITH THE OSCARS®

Country: Malaysia

Contest Duration: 22 February – 8 March 2018

Stand a chance to win exclusive Oscar® merchandise by leaving comments on who deserves to win at the 90th Oscars® on the Astro GO and Astro World of Movies Facebook pages.

Prizes: Total of 10 sets of exclusive Oscar® merchandize

Watch the Oscars®Red Carpet  from 7:30am followed by The 90th Academy Awards® ‘live’ and exclusively on HBO (Astro Ch 411 / HD 431) on Monday, March 5. Both programs will encore that same night on HBO at 7pm and 8pm respectively.

 

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Menang Tiket Teater OlaBola The Musical

Salam semua, seperti mana yang Budiey war-warkan di laman sosial Twitter, Fanpage Budiey.com dan Instagram sebelum ini, Budiey dengan kerjasama Enfiniti Productions mahu memberikan sepasang tiket untuk 10 orang pembaca setia blog ini di mana pemenang peraduan ini akan menonton persembahan istimewa pada 7 Februari 2018 di Istana Budaya.

Bermakna dengan Budiey sekarang ini, ada 20 keping tiket kesemuanya khas akan diberikan kepada pembaca dan Budieyators kat luar sana yang sangat berminat untuk menonton teater ini. Haaa…. mahu tak? Mahu tak?

Kalau anda mahu, jom sertai peraduan ini. Budiey kira senang je nak join peraduan ni. Tak susah sangatlah.

[L-R] Lim Jian Wen, Luqman Hafidz, Iedil Putra, Brian Chan. Abimanyu Misilamani, Kai Chalmers

Istimewanya Teater OlaBola The Musical

Teater yang berlatar belakangkan kisah hidup pemain bola sepak ini akan mula dipersembahkan pada malam pembukaan perdana muzikal iaitu pada 8 Februari dan pementasannya akan berlangsung sehingga 11 Mac 2018.

Enfiniti telah mengumumkan Luqman Hafidz, Lim Jian Wen, Brian Chan, Abimanyu Masilamani, Kai Chalmers dan penyanyi rap Altimet sebagai barisan utama muzikal ini; dan mereka telah pun tampil membuat persembahan secara langsung single radio pertama Muzikal OlaBola bertajuk “Luar Biasa” di pentas rancangan realiti popular Astro Ria, Akademi Fantasia Megastar pada 8 Oktober lalu.

Turut menyertai barisan bintang-bintang ini adalah Iedil Putra sebagai Rahman dan Melissa Ong sebagai Chow Mei Ling. Juga termasuk pelakon dan penari Emma Toh dan pemenang Miss World Malaysia 2015, Brynn Zalina Lovett, serta kumpulan tarian jalanan yang banyak memenangi anugerah, Giller Battle Crew yang terdiri daripada tiga beradik yang berasal dari Sabah – Khenobu, Weskarnain dan “Juicy” Mohd Yasin serta penari-penari hip hop terkenal Budak Joget, yang diketuai oleh Pembantu Jurureka Tari Muzikal OlaBola, Fuzz Wayne.

Pelakon Iedil Putra yang berkecimpung dalam dunia lakonan sejak 2011, telah memegang watak utama di dalam pelbagai filem popular seperti Ngorat, Terbaik dari Langit dan Interchange. Dengan pengalaman selama dua dekad dalam bidang seni persembahan, pelakon yang dilatih oleh Tunas Budaya ini telah mengembangkan sayapnya dalam industri hiburan baik di depan atau di belakang tabir. Beliau juga merupakan salah seorang ahli kumpulan sketsa komedi yang banyak memenangi anugerah, Projek Disko Baldi. Bakat Iedil lebih terserlah ketika membawa watak Sukardi dalam pementasan Muzikal P.Ramlee Musim ke-3.

Melissa Ong merupakan seorang penghibur dan personaliti TV. Mula dikenali sebagai hos rancangan TV Tong Tong’s Wonderland di Astro XTY. Beliau yang bermula sebagai penari balet seawal umur 3 tahun, dan mengembangkan bakatnya ke genre tarian lain seperti tarian moden dan tradisional, tarian Latin, hip hop, tarian gelek, tarian jazz dan tarian broadway. Melissa juga telah berjaya bergelar penyanyi apabila beliau muncul dengan EP single bersama kugiran wanita Previous.

TIARA JACQUELINA MELATIH BARISAN WIRA

Tiara Jacquelina, pengasas Kumpulan Enfiniti dan Pengarah Muzikal OlaBola berkata,

“Kami amat kagum dengan jumlah bakat-bakat dari dalam dan luar Malaysia yang hadir ke ujibakat kami, pada bulan Ogos yang lalu. Lebih 300 orang telah hadir, dan ujibakat kami berlangsung sehingga lewat tengah malam! 100 orang telah disaring dipanggil semula, di mana mereka perlu diujibakat sekali lagi, dan akhirnya kami memilih 40 yang terbaik. Bagi saya, ini memang barisan yang diimpikan. Mereka pasti akan memukau penonton melalui persembahan mereka Februari akan datang. “

“Dengan barisan yang turut menampilkan pelakon pentas mantap seperti sahabat lama kami, Iedil, dua pelakon asal filem OlaBola yakni Luqman dan Jian Wen, bakat baru penuh potensi seperti Brian, Abimanyu dan Kai serta penyanyi dan penulis lirik Altimet dengan penampilan pertamanya dalam pentas muzikal; kami mempunyai bakat dari pelbagai bidang seni persembahan, kini bekerjasama untuk menghidupkan semangat dan mesej OlaBola.

“Ia sememangnya sebuah fakta seluruh dunia, bahawa seni persembahan hanya mampu maju dan berkembang dengan kerjasama dan sokongan sektor swasta, kerajaan dan industri seni sendiri. Kerajaan telah melaksanakan sebuah inisiatif penting, iaitu penolakan cukai sehingga RM700,000 kepada semua syarikat yang mendukung Muzikal OlaBola. Ini bertujuan untuk menggalakkan agar lebih banyak syarikat supaya menyokong produksi seni persembahan tempatan.

“Hari ini, kami ingin menunjukkan penghargaan di atas penyertaan CIMB dalam Muzikal OlaBola. Ini adalah contoh hebat bagaimana sektor swasta telah tampil dan membantu jadikan impian kami tercapai iaitu untuk membawa seni persembahan Malaysia ke tahap lebih tinggi, sekaligus melangkaui batasan dan mencipta tanda aras baharu bukan saja di negara ini tapi moga-moga di rantau ASEAN juga.

“Dalam filem OlaBola, rakyat Malaysia daripada pelbagai latar belakang bersatu untuk untuk menyokong pasukan bola sepak kebangsaan dalam perjalanan mereka ke Olimpik. Hari ini, dengan semangat yang sama, kami menggabungkan individu-individu paling berbakat daripada pelbagai komuniti seni persembahan, daripada filem, teater, muzik, Youtube, rap, hip hop, penari breakdance malahan pelakon cilik dan seorang ratu cantik dalam persembahan kami. Semuanya bersatu untuk persembahan paling hebat yang pernah ditonton rakyat Malaysia.

“Keluarga berbilang bangsa Muzikal OlaBola terdiri daripada kaum Melayu, Cina, India, juga dari Sabah dan Sarawak. Kami telah bekerja bersama sejak bulan Ramadhan lagi, dalam bengkel adegan, dialog, lagu, bola sepak, tarian dan kami juga bermain futsal bersama!

“Lebih 300 orang menyertai ujibakat pada bulan Ogos, dan kami memanggil semula senarai pendek pelakon sebanyak dua kali, hinggalah kami mendapat 40 yang terakhir dalam barisan pelakon kami.

“Bagi saya, ini barisan yang diimpi-impikan – kami mempunyai pelakon teater yang mantap seperti Brian Chan, Abimanyu Masilamani, Kai Chalmers, artis rakaman Melissa Ong dan pelakon pentas dan filem Iedil Putra, dan dua daripada pelakon asal filem OlaBola, Luqman Hafidz dan Jian Wen. Tambahan lagi, kami ada bintang rap, Altimet dalam peranan pentas pertamanya!

“Saya telah berkerja dengan Brian, Abi dan Kai dalam projek lain sebelum ini, dan saya telah memerhatikan etika kerja mereka selama beberapa tahun. Jiwa muda, ketekunan dan keinginan mereka untuk berjaya mengingatkan saya ketika saya bermula dahulu, dan mereka mempunyai sikap kerja yang betul, layak untuk mendapat pendedahan besar.

“Luqman dan Ah Chai ‘Wen’ pula, saya hargai usaha mereka untuk menyertai beberapa pusingan ujibakat bersama pelakon lain. Ketika bengkel skrip kedua, dan kami sedang memuktamadkan skrip serta pelakon, saya kata pada Luqman dia perlu betul-betul ‘jual’ kepada saya kebolehannya demi membawa lagu rap epik yang ditulis Altimet untuk salah satu adegan Ali, dan dia boleh bawa watak “budak nakal” Ali. Keesokan harinya, dia datang dengan plaster di bawah mata kanannya. Seperti penyanyi rap Nelly. Saya terpaksa menahan ketawa setiap kali melihat aksi dia. Apa pun, saya harus nyatakan betapa saya suka dedikasi Luqman sebagai seorang pelakon, walaupun sudah terkenal dengan watak Ali di dalam filem asal, namun dia tetap merendah diri dan mahu belajar untuk memperbaiki diri.

“Wen benar-benar menjiwai watak Ah Chai dan dia memang baik hati. Dia bawa kegembiraan ke dalam bilik latihan. Dia sentiasa meyakinkan saya dia akan beri yang terbaik, dan memang dia berikan yang terbaik.

“Kerana persembahan ini berlatarkan rap dan hip-hop, kami juga mempunyai penari hip-hop hebat, krew tarian Budak Joget, Kalai, Fahi dan Pembantu Jurureka Tari kami Fuzz Wayne. Mewakili komuniti penari breakdance di Malaysia, Khenobu, Juicy dan Wes, yang merupakan juara breakdance antarabangsa daripada Giller Battle Crew.

“Mereka akan mempesonakan penonton apabila anda memyaksikan persembahan mereka Februari nanti. “

OLABOLA THE MUSICAL

MENYATUKAN BOLA SEPAK, TARIAN JALANAN DAN TEATER

Muzikal OlaBola adalah merupakan muzikal epik rap dan hip-hop pertama di Malaysia, cukup segar dan berbeza daripada produksi Malaysia yang lain. Selain ikon rap Altimet di dalam pasukan kreatif kami, OlaBola The Musical menjanjikan koreografi mahir dan persembahan Giller Battle Crew (pemenang Showdown The Series 2012) dan krew tarian hip-hop serta pemenang anugerah antarabangsa, Budak Joget, yang akan membuat anda terkesima!

“Penari breakdance sebelum ini hanya boleh bermimpi untuk buat persembahan di Istana Budaya. Hari ini, salah satu impian seumur hidup saya akan jadi kenyataan. Bagi pihak komuniti penari breakdance, saya ingin ucapkan seikhlas terima kasih kepada Tiara kerana membuka peluang kepada kami untuk persembahkan kesenian kami di pentas Istana Budaya. Kami tidak sabar untuk menunjukkan reka tari terbaik kami dan tunjukkan kebolehan kami kepada negara,” kata juara dua kali pertandingan Red Bull BC One di Malaysia dan Jepun, Khenobu.

“Buat sekian lama, hip-hop telah menjadi gaya hidup saya dan kini diberi peluang menjadi sebahagian daripada Muzikal Olabola adalah satu penghargaan. Saya cukup teruja untuk memberikan sehabis baik untuk produksi ini dan saya tidak sabar untuk bekerjasama dengan Jurureka Tari Azwa, Pengarah Pergerakan Stephen dan juga barisan pelakon yang berbilang serta hebat,” kata Pembantu Jurureka Tari Muhammad Fazrin yang juga dikenali sebagai Fuzz Wayne.

Untuk maklumat lanjut dan maklumat penuh tiket, layari laman web di www.olabolamusical.com. Untuk berita terbaru, ikuti laman Facebook Enfiniti (https://www.facebook.com/EnfinitiMY/) dan Instagram (https://www.instagram.com/enfinitimy/).

Break a leg untuk semua pelakon dan team teater ini.

Cara Untuk Menyertai Peraduan Ini:

Tak susah dan tak senang. Sebab apa yang anda perlu buat ialah:

Jawab soalan mudah ini:

  1. What decade is OlaBola The Musical set in?
  2. Kemudian, lengkapkan slogan berikut: Saya mahu menonton persembahan Teater OlaBola The Musical kerana…

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Menang Tiket Teater OlaBola The Musical

Tarikh tutup peraduan:

6 Februari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Enfiniti dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton teater ini di Istana Budaya.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Hai semua pembaca setia…. buat korang semua kaki wayang sekalian, Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem aksi bercorakkan sci-fi yang sangat dramatik berjudul GUARDIANS OF THE TOMB lakonan dari pelakon terkenal iaitu Kellan Lutz, Li Bing Bing 李冰冰, Kelsey Grammer and Wu Chun 吴尊.

Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Budiey ingin mewar-warkan di sini, pelakon filem GUARDIANS OF THE TOMB, Wu Chun, akan diterbangkan ke Malaysia pada 29 Januari 2018 (Isnin) untuk mempromosikan filem ini di LG Oval, 1 Utama di sessi bertemu peminatnya, diikuti dengan penampilan di TGV Cinemas untuk tayangan perdana filem tersebut.

Budiey ada 80 pass untuk korang melihat pelakon ini dan seterusnya menonton filem ini di TGV 1 Utama pada 29 Januari ini.

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Kalau nak tahu, filem arahan Kimble Rendall ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 1 Februari 2018. Filem ini adalah sebuah filem  yang bergenre aksi dan sci-fiksyen tahun 2018 ini.
Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak aksi mengujakan ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 1 Februari 2018, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer GUARDIANS OF THE TOMB yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre sci-fiksyen dan aksi ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Sinopsis Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Guardians of the Tomb revolves around a team of scientists who, while making the discovery of the century, lose a colleague in an ancient labyrinth. The group must battle their way through a swarm of deadly, man – eating funnel web spiders and discover the secret behind the arachnids’ power and intelligence – before it’s too late.

Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Peraduan Tayangan Premiere Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 80 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
29 Januari 2018 (Isnin)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.30 malam

Tempat:
TGV 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere GUARDIANS OF THE TOMB – Budiey.com. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #GuardiansofTheTomb

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #GuardiansofTheTomb kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan seorang pelakon utama dalam filem GUARDIANS OF THE TOMB

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere GUARDIANS OF THE TOMB – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem GUARDIANS OF THE TOMB

Tarikh tutup peraduan:

28 Januari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 1 Februari 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

GUARDIANS OF THE TOMB

Komen via Facebook

Komen

Peraduan Jom Tonton Filem MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

Hai semua pembaca Budiey.com… Ini ada hadiah Budiey istimewa buat semua Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!

Anda nak memenangi barangan merchandise dan tiket menonton PERCUMA dari filem MAZE RUNNER: THE DEATH CURE ?

Jom sertai peraduan ini.

Filem MAZE RUNNER: THE DEATH CURE akan menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 25 Januari 2018.

Maze Runner The DeathCure_Digital Artwork

Peraduan Tayangan Premiere Filem MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan merchandise dan barangan filem ini dan anda berpeluang memenangi hadiah-hadiah seperti di bawah ini. Pemenang akan dipilih berdasarkan slogan paling KREATIF.

MR_TDC_Wristband_Web

Survival Rope Wristband

MR_TDC_Waterbottle_Web_New

Vial Style Water Bottle

MR_TDC_Tshirt_V1_Web

T-Shirts

MR_TDC_Phone_case_Web

Maze Phone Case

MR_TDC_Earphones_Web

Bluetooth Earphones

MR_TDC_Backpack_Web

Modular Backpack

10 pasang tiket menonton akan turut diberikan.

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai peraduan dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/foxmovies.my & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #DeathCureMY. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu menang hadiah merchandise #DeathCureMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua watak utama dalam filem MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

2. Apakah tagline filem ini?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

Tarikh tutup peraduan:

30 Januari 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Twentieth Century Fox Film dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.


Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 25 Januari 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/foxmovies.my dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/FoxMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Komen via Facebook

Komen